|

Çimento sektörüne mega proje dopingi

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı M. Şefik Tüzün, çimento sektörünün 20 bin ton kapasite ile başlayan yolculuğunda bugün 80 milyon tonun üzerinde klinker üretim kapasitesine ulaştığını söyledi. Tüzün, "Avrupa'da bir numarayız. Kentsel dönüşüm, mega projeler ve yeni pazarlarla birlikte çimento sektöründe büyüme hedefliyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 20:52 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İnşaat sektörünün dünyada hızla gelişmesiyle birlikte çimento, ihracatçı ülkelerde ekonomik kalkınma için önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) TÇMB Başkanı Tüzün, kıyasıya rekabetin yaşandığı bu söktörde Türkiye'nin başarıyla yoluna devam ettiğini söyledi. Tüzün; geçen yıl küçük bir daralmayla 10,7 milyon ton olarak gerçekleşen ve 550 milyon dolarlık döviz girdisi sağlanan çimento sektörünün ihracatı 2016'nın ilk 2 ayında yıllık bazda yüzde 46,35 arttığını ifade etti.



500 MİLYON $'LIK KATKI


Tüzün, “Ortadoğu pazarına karşı Türkiye, kentsel dönüşüm, mega projeler ve yeni pazarlarla birlikte çimento sektöründe büyüme hedefliyoruz. İhracatının yıl sonunda 7 milyon ton, klinker+çimento ihracatının ise 10 milyon ton olmasını bekliyoruz” diye konuştu. Şefik Tüzün, sektörün 100 milyon ton üretim kapasitesiyle, ülke ekonomisine 500 milyon dolarlık katkı beklediklerini söyledi. Tüzün, “ Türkiye Çimento sektörü, 2015 yılında yaklaşık 3.2 milyar dolar cirosu, 550 milyon dolar ihracatı ve doğrudan 17 bin kişiye ulaşan istihdamı ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundadır” diyerek Çimento ihracatında ağırlık özellikle Suriye'deki artış ile birlikte Orta Doğu pazarı olduğunu belirtti.


#M. Şefik Tüzün
#Çimento Müstahsilleri Birliği
8 yıl önce