|

Çin’in İpekyolu’na Türkiye'den ortak

Çin, 68 ülkedeki altyapı yatırımlarına 900 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Bir süredir birlikte çalışmak için China Silk Road Group ile müzakere yürüten İhlas Holding iştiraki İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme, bu grupla stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:07 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Çin’in İpekyolu’na Türkiye'den ortak
Çin’in İpekyolu’na Türkiye'den ortak

Çin, 68 ülkedeki altyapı yatırımlarına 900 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Bir süredir birlikte çalışmak için China Silk Road Group ile müzakere yürüten İhlas Holding iştiraki İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme, bu grupla stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma ile, “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” çerçevesinde Türkiye ve diğer 67 ülkede yapılacak bütün potansiyel yatırımlarda, China Silk Road Group ve İhlas Holding birlikte hareket edecek. Enerji ve altyapı yatırımları başta olmak üzere söz konusu olabilecek muhtemel projeleri bulma, geliştirme, finansman temini ve uygulama aşamalarına, China Silk Road Group ve İhlas iştirakleri danışmanlık hizmeti verecek. İhlas Holding bütün bu yatırımlarda gerek koordinasyonda, gerek yüklenici olarak aktif rol üstlenebilecek.

ÖREN: “DÖNÜM NOKTASI”

Türkiye ve Çin arasındaki ilişkiler açısından, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pekin’de katıldığı zirvenin meyvelerinin bugün toplanmaya başladığını belirten İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, "Yüzde 50-50 ortaklık kurduğumuz bu şirket, Çin devleti tarafından, İpek Yolu atılımı için görevlendirilmiş bir şirkettir. Çin devleti şirketlerinin veya özel şirketlerinin Türkiye’de iş yapmak istedikleri zaman uğrayacakları nokta burası olacak. Burası bir başlangıç noktası, bir giriş kapısı olacak" açıklamasında bulundu.

#Çin
#İpek Yolu
7 yıl önce