|

Çinli dev bankaya BDDK'dan izin çıktı

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Bank of China'nın Türkiye'de faaliyet göstermesi için gerekli olan lisansı onaylandı. Banka Türkiye'de Bank of China Turkey AŞ. olarak faaliyet gösterecek.

Yeni Şafak
14:03 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 1/12/2017 Cuma
AA
Bank of China Turkey
Bank of China Turkey

Dünyadaki en büyük bin banka arasında 7'nci sırada yer alan ve Çin’in en büyük 3'üncü bankası olarak bilinen

Bank of China'ya Türkiye'de faaliyet göstermesi için gerekli olan lisans BDDK tarafından verildi. Banka yarından itibaren Türkiye'de Bank of China Turkey AŞ. adıyla resmen faaliyet gösterebilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "BDDK olarak Bank of China Turkey AŞ'nin bankacılık lisansını onayladık. Bankaya daha önce kuruluş izni verilmişti. Şimdi ise lisans verildi. Bank of China Turkey AŞ, artık resmen yarından itibaren bankacılık işlemlerine başlayabilir." dedi.

2011'den beri Türkiye'de

Uluslararası alanda Çin'in en çok faaliyet gösteren bankası konumundaki Bank of China, 2011 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini temsilcilik ofisi olarak sürdürüyor.

En büyük 7. banka

Söz konusu banka, sermaye büyüklüğü açısından dünyadaki en büyük bin banka arasında 7'nci sırada yer alıyor ve Çin’in 3'üncü büyük bankası olarak biliniyor.

300 milyon dolar sermayeli

Banka, dünyanın ilk 500 büyük şirketinin yer aldığı 2014 yılı 'Global 500' sıralamasında da 59'uncu sırada yer alıyor. Bankanın, Türkiye’de 300 milyon dolar karşılığı Türk lirası sermayeli bir mevduat bankası kurulmasına yönelik talebi bulunuyordu.

Verilen iznin ardından kurulması planlanan bankada Bank of China yüzde 99,99 oranında, BOC’nin sahip olduğu Bank of China Group Investment Limited’e bağlı dört şirket de (Best Stream, Maxon, Well Ocean, Union Favour) toplamda yüzde 0,01 oranında pay sahibi olacak.



#Bank of China
#BDDK
#Mehmet Ali Akben
#Bank of China Turkey
6 yıl önce