|

Çipras AB'ye biat etti

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın, kreditörlerin kurtarma paketi için yaptıkları teklifi birkaç küçük değişiklik dışında kabul ettiği iddia edildi.

Yeni Şafak
13:01 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:03 - 1/07/2015 Çarşamba
Reuters

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın, kreditörlerin kurtarma paketi için yaptıkları teklifi birkaç küçük değişiklik dışında kabul ettiği iddia edildi. Euro bölgesi borsaları, Yunanistan'ın kreditörler tarafından borç krizinde bir anlaşmaya ulaşabilmek için öne sürülen şartların çoğunluğunu kabul etmeye hazır olduğunu gösteren bir haber üzerine kazançlarını arttırırken, çevre ülke tahvil getirileri de düşüşe geçti.



Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın, kreditörlerin kurtarma paketi için yaptıkları teklifi birkaç küçük değişiklik dışında kabul ettiği öne sürüldü.



FTSEurofirst 300 endeksi yükselişini hızlandırarak yüzde 1.5'lik artış kaydederken, Euro STOXX endeksi de yüzde 2.1 arttı.



Euro ise dolar karşısındaki kayıplarını azaltarak yatay seviyeye geldi ve 1.1535 dolardan işlem gördü.



Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvil getirileri ise 4.3 baz puan yükselerek günün zirve seviyesi olan yüzde 0.82'ye yükselirken; İspanyol, İtalyan ve Portekiz tahvil getirileri 6-8 baz puan arasında düşerek sırasıyla yüzde 2.22, yüzde 2.25 ve yüzde 2.90'a geriledi.



#aleksis çipras
#çipras geri adım attı
#çipras abnin şartlarını kabul etti
9 yıl önce