|

Ciroyu 4 kat artıracak

CarrefourSA, sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek amacıyla çiftlik balıkçılığı alanındaki yatırımlarına hız verdi. Genel Müdür Hakan Ergin, “Geçen yıl 25-30 farklı balığın yer aldığı reyonlardan toplam 2,8 milyon kg balık sattık. Yıl sonunda 8 milyon kilogram balık satmayı amaçlıyoruz. Balıkta ciro hedefimiz de geçen yılın dört katı” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:29 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Carrefoursa balıkta hedef büyüttü
Carrefoursa balıkta hedef büyüttü

Perakende devleri hem ürün güvenliği hem de fiyat avantajı sağlamak için artık bizzat üreticiye yönelmeye başladı. Aracıları mümkün olduğunca aradan çıkararak raflara uygun fiyatı yansıtmaya amaçlayan bu çabalardan biri de CarrefourSA'dan geldi. Firma, bu alanda hem üretimi sürdürülebilir kılmak hem de tüketimi artırmak için bir dizi çalışma başlattı. Balıkçılığın sürdürülebilir olması gerektiğini belirten CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, tüketimin artması için fiyatın ulaşılabilir olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Ergin, “Bu alanda 4 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bunun yanı sıra kendi çiftliklerimizi de kurduk. Üretimden lojistiğe çiftlik balıkçılığını destekleyerek yıl boyunca tüketicilere çeşidi bol ve taze balık sunduk” dedi.

BALIĞI AZ TÜKETİYORUZ

Geçen yıl 25-30 farklı balığın yer aldığı reyonlardan toplam 2,8 milyon kg balık satışı yaptıklarına da işaret eden Ergin, yıl sonunda 8 milyon kilogram balık satışına ulaşmayı amaçladıklarını, ciroyu da geçen yılın 4 katına çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. Bodrum’daki Sürsan Su Ürünleri Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında kişi başı yıllık balık tüketim miktarının dünyada 17 kg, Avrupa’da 20 kg ve Türkiye’de 6,2 kg olduğu bilgisi paylaşıldı. Ergin, Türkiye’de balık tüketim miktarının çok düşük olduğuna dikkat çekti.

DENİZ BALIKÇILIĞI AZALIYOR

CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece de, Türkiye’de su ürünleri pazarında ürün miktarının yıllık 500 bin tonun üzerinde olduğunu, geçtiğimiz yıl deniz balıkçılığının yüzde 22,4 azalırken çiftlik balıkçılığının da yüzde 5,4 arttığını söyledi. 


120 mağazada 36 tedarikçi var

Toplantıda ihracat bilgileri de paylaşıldı. Çupra ve levrek çiftlik balıklarında Norveç’ten sonra en büyük ikinci ülke olduğumuza vurgu yapan Ayşin Işıkgece, “Bugün Almanya, İngiltere, Hollanda bizim balıklarımızı alıyor. Biz bütün balıklarımıza ağır metal, kimyasal ve antibiyotik analizler yapıyoruz ve o testten geçen firmalarla iş yapıyoruz. 150 kişiye istihdam sağladık. 120 mağazada 36 tane tedarikçimiz var” bilgisini verdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Özkan Özden ise son 10 yıldır deniz balıkçılığının azaldığını söyledi. Özden, doğada 1 milyon balık yumurtasından yalnızca 50 bininin sofraya ulaştığını, çiftliklerde sofraya ulaşma oranının 250-300 bin adet seviyesinde olduğunu kaydetti.

#Ayşin Işıkgece
#Hakan Ergin
#Carrefoursa
7 yıl önce