|

'Çok büyük fırsatlar var'

Singapur'da Türkiye-Singapur İş Forumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Türkiye ile Singapur arasında çok büyük fırsatlar var. Bunu bir sinerjiye ve katmadeğere dönüştürmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
10:24 - 21/08/2017 Monday
Güncelleme: 11:03 - 21/08/2017 Monday
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım Singapur'da konuştu.
​Başbakan Binali Yıldırım Singapur'da konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Singapur'da Türkiye-Singapur İş Forumu'nda konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye ile Singapur arasında çok büyük fırsatlar var. Türkiye son 15 yılda epey kademe kaydetti. Bizim bunu aynı şekilde sürdürmemiz lazım. Pek çok iş alanı var. Bunları Singapurlu iş adamları Türk iş adamlarıyla gerçekleştirebilirler.

Suriye'de Irak'ta ömür boyu bu karışıklık devam edecek değil. Oradaki yaraların sarılması, oradaki insanların geleceğe hazırlanması büyük gayretler gerektiriyor. Singapur güçlü finans kaynağına sahip. Türk mütehahitleri Çin'den sonra geliyor. Tecrübe yetişmiş iş gücü finansal imkanlarla bir araya gelince çok güzel işler başarılabilir. Türkiye'nin dünya çapında gelişmiş bir hava yolu var. Dünyanın 236 noktasına direkt uçuklarımız var. Singapurla direkt uçulşarımız var. Yeni havaalanı açıldığında bu daha da artacak.

Uzakdoğuya Singapur üzerinden ulaşacağız. Ortadoğuya da Türkiye ile ulaşılacak. Singapurla birbirimize benzer özelliklerimiz var. Bunu bir sinerjiye ve katmadeğere dönüştürme şansımız var. İş adamlarımız için güven ve öngörülebilirlik gerekiyor.

Türkiye'ye geçtiğimiz sene demokrasiyi yok etmek, Cumhurbaşkanı ve hükümeti yok etmek için bir girişim başlatıldı. Ancak vatanını seven Türk milleti bunu defetti. Biz o günden sonra dostlarımızı tanıdık. Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Dışişleri Bakanı hemen Türkiye'ye geldi. Bunun için de teşekkür ediyorum. Geçen yıl bu darbe girişimine rağmen yüzde 2.9 büyüme sağladık. Bu yıl yüzde 7 civarı bir büyüme öngörüyoruz.

Çünkü biz anayasa değişikliği yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçimine gittik. Cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliğini demokrasi dışı girişimlerin bir daha yaşanmaması ve güçlü istikrar sağlanması için yaptık.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için çabalayan tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum ve iş birliğimizin daha da artacağına inanıyorum.


#Binali Yıldırım
#Singapur
#İş Forumu
7 years ago