|

Çöpten elektrik üretilecek

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kentteki çöp depolama alanında, 30 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek tesis yapılacağını söyledi.

Yeni Şafak
15:39 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:54 - 5/08/2015 Çarşamba
AA

Aydın, çöp depolama alanında devam eden çalışmaları incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.


Yatırımlarla söz konusu tesislerde depolanan metan gazının elektrik enerjisine dönüştürüleceğini dile getiren Aydın, tesisteki çalışmaların hızlı şekilde sürdürüldüğünü bildirdi. Aydın, "Çöp alanını ıslah ederek yer altına döşediğimiz borularla bu alanda oluşan metan gazlarını topluyoruz, buradan elektrik enerjisi üreteceğiz. Yaklaşık 1,5 ay zarfında çalışmalar tamamlanmış olacak. Tesis, 30 bin nüfuslu bir şehrin elektrik enerjisi potansiyelini karşılayacak" dedi.




Buradaki en önemli çalışmanın çöp depolama alanının çevre açısından ıslah edilmesi olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:



"Buranın daha sonra yeşil bir alana dönüştürülmesi planlanıyor. Bu alanda yine elde ettiğimiz ısılardan tarımla ilgili yatırımlar da yapmak istiyoruz. Eskiden bu alana koku nedeniyle kilometrelerce uzaklıktan yanaşamazdık. Aynı zamanda sürekli yangınlar çıkardı. Çok ciddi bir kirlilik oluşturan bölgenin hem o kirlilikten kurtulması hem de şehir ve ülke ekonomisine çok farklı alanlarda katkı sunacak konuma getirilmesi şehrimiz adına önemli bir kazanç."



Çöpten elektrik üretimini yapacak makinelerin kurulumunun tamamlandığını ifade eden Aydın, hedeflerinin eylül ayı içerisinde çöp depolama tesislerinden elektrik üretmek olduğunu dile getirdi.


Aydın, tesiste üretilen elektriğin en çevreci enerji türü olacağını bildirdi.




#Sivas
#Sami Aydın
#çöp
#elektrik enerjisi
9 yıl önce