|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Duyarsız kalamayız

'İşte Kadın Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Amerika diyor ki, 'ben büyükelçiliği Kudüs'e alacağım' bunlar Ortadoğu'yu karıştırma projesi. Bu Türkiye için kırmızı çizgidir. Buna duyarsız kalamayız" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:21 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 14:45 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'İşte Kadın Konferansı'nda konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Batı'nın kadınlarla ilgili o kötü siciline bakmadan yıllarca modernleşme adına batıyı örnek gösterdiler. Topraklarına bile Anadolu diyen bir kültür kadını öteleyebilir mi?

Niyeti kadının onurunu korumak olanlar her gün bir skandalın patlak verdiği sosyete dünyasındaki tacizlere tepkisini versin.

Niyet temiz olmayınca eylemin de sonuç üretmesi mümkün olmuyor. Medyada onca propagandaya rağmen bir türlü amaçlarına ulaşamıyorlar.

  • Avrupa'da yükselen aşırı sağ ve yabancı düşmanı akımlar insanlık düşmanı fikirleriyle siyasi ve sosyal hayatı adeta zehirliyor.

Bir dönem ülkemizde kadınlara yönelik hakların meşrulaştırma olarak kullanılan özel-kamusal alan ayrımı giderek yaygınlaşıyor. Hanım kardeşlerimizin, Fatih'te, Sultanbeyli'de maruz kaldıkları muamelelere şimdi demokrasinin beşiği konumundaki Avrupa'da rastlıyoruz.

Avrupa'da eğitim hayatı engellenen ticari işletmesini kapatmak zorunda kalan hanım kardeşlerimizi görüyoruz. Bu tehditlere karşı koymalıyız daha ileri gidiyorlar, evden yeni doğmuş bebekleri alıyorlar.

  • Amerika diyor ki, 'ben büyükelçiliği Kudüs'e alacağım' bunlar Ortadoğu'yu karıştırma projesi. Bu Türkiye için kırmızı çizgidir. İİT'nin dönem başkanı olarak burada bir liderler zirvesini de süratle toplayacağız. Buna duyarsız kalamayız. ABD'nin atacağı bu adımı asla sessiz olarak değerlendiremeyiz. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Ben yaptım oldu anlayışıyla dünyada artık devletler konum belirleyemez.

Zira bu ülkenin mücadeleci kadınları demokrasinin ne kadar vazgeçilmez olduğunun en yakın şahididir.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Kadın
6 yıl önce