|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen paranı tahsil et ülkeyi ben yönetirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009'da Davos'ta o dönemin IMF Başkanı Kahn ile olan konuşmasının detaylarını böyle anlattı: IMF’nin başındaki zat ile konuşuyoruz. Dedim ki: Sen Türkiye’yi mi yöneteceksin? Sen paranı takip et, Türkiye’de siyaset bana ait. Türkiye’yi ben yönetirim.

Yeni Şafak
07:46 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:54 - 18/12/2017 Pazartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman’da toplu açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman’da toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Karaman İl Teşkilatı 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Konuşmasında ekonomiye dair mesajlar da veren Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn ile 2009'da Davos'ta yaptığı konuşmanın detaylarını anlattı.

"IMF'İN BAŞINDAKİ MEMUR GİTTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıl önce Türkiye'nin IMF’ye 23,5 milyar dolar borcunun olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Davos'ta toplantıdayız. Son toplantım benim Davos'ta. O gün IMF'nin başındaki zata dedim ki 'Sen ülkeyi mi yöneteceksin, Türkiye'ye verdiğin parayı mı tahsil edeceksin? Biz sana borcumuzu zamanında ödüyor muyuz, ödüyoruz. Sen paranı takip et, Türkiye'de siyaset bana aittir. Türkiye'yi ben yönetirim'. Tabii IMF'nin başındaki memur gitti ama biz yerimizdeyiz Allah'ın izniyle. Sene 2013, IMF'ye borç bitti ve 27,5 milyar dolar Merkez Bankası rezervi vardı. O da şimdi hamdolsun 120 milyar dolar civarında dolaşıyor. Bir ara biz 136 milyar doları bulduk, yine bulacağız. Hiçbir şeye bakmaya gerek yok. Nereden nereye geldik."


"TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTECEĞİZ"

Bazı çevrelerin milyarlarca liranın faiz lobileri yerine yatırım, proje ve eser olarak Karamanlılara sunulmasından rahatsızlık duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Onlar rahatsız olsa da biz hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki 2019 seçimlerini de yeni bir rekorla kazanarak Türkiye'yi büyütmeyi, kardeşliğimizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#IMF
#Davos
#2009
#Dominique Strauss-Kahn
#Karaman
6 yıl önce