|

Dabro pajalavat Hoşgeldiniz

Bayramda otelleri dolduran yerli turist yerini Ruslara bırakıyor. Rusya ile normalleşmenin ardından ilk turist kafilesi dün , 189 yolcusuyla Antalya'ya geldi. Sektör yavaş yavaş artacak ziyaretçi sayısı ile 4 milyon Rus bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2016 Sunday
Güncelleme: 23:04 - 9/07/2016 Saturday
Yeni Şafak

Rusya ile yaşanan kriz sonrasında zor günler geçiren turizm sektörünün yüzü 9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle güldü. Bayram tatilinin bitmesine bir gün kala Rusya'dan, tamamı Rus yolcu olan ilk kafilenin dün Antalya'ya gelmesi, sektör için çifte doping oldu. 7,5 ay sonra 189 yolcusuyla gelen ilk kafile, çiçekle karşılandı. Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, bu uçuşun charter olmadığını ve tarifeli slotlar olduğunu belirterek, "Ancak tamamı tur paketi satın almış yolcular" dedi. Rusya'dan Türkiye'ye uygulanan yasakların kalkmasıyla birlikte heyecanla beklenen ilk uçuşu değerlendiren sektör temsilcileri yaşanan gelişmelerden memnun.



BEKLENTİ 4 MİLYON TURİST


Yaşanan krizden sonra, sektör için acil yapılması gerekenleri paylaşan Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, Antalya'nın dünyada en çok beş yıldızlı otele sahip olan tek il olduğunun altını çizerek, “Antalya'da o kadar büyük tesisler var ki. Değil bir, beş tane uçak gelse o tesislerin doluluk oranlarının sağlanması mümkün değil. O yüzden bunun yaraya derman olması adına çok hızlı bir şekilde charter uçuşlarının konulması gerekiyor. Rusya'dan 4 milyon turist gelmesi bekleniyor. Bu dönemi biraz daha uzatarak ekime kaydırabilirsek 2 buçuk üç aylık dönemde 4 milyonun sadece 2 iki buçuk milyonunu getirebilirsek o tesisleri ayakta tutabiliriz” diye konuştu.





SEKTÖR YIL SONUNDA TOPARLANIR


Ramazan Bayramı dolayısıyla şuanda doluluk oranlarının maksimum düzeyde olduğunu dile getiren Nano Tur Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Açıkgöz ise, gelen ilk turist kafilesinin sektöre canlılık katacağını dile getirerek, "Şu anda turizm sektöründe yeni destinasyonlar üzerinde çalışılıyor, özellikle Hindistan ve Çin üzerinde duruluyor. Bu bölgeler çok uzak. Hindistan'dan gelen turistler esnaftan çok otellere fayda sağlıyor. Ama Çin kalabalık nüfusuyla çok büyük pazar. Rusya'nın açığını bu ülke kapatabilir" diye konuştu. Bu ülkelerin yanı sıra Türk cumhuriyetleri, İran ve Irak gibi ülkelerinde yakın markaja alınması gerektiğini söyleyen Açıkgöz, sektörün sezon sonu toparlanarak önümüzdeki yıla iyi bir başlangıç yapacağını sözlerine ekledi.


#Yerli turist
8 years ago