|

30 milyon liralık kaçak ürün yakalandı

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamülleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ve Emtia Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri piyasa değeri 30 milyon lira olan on binlerce ürün yakaladı. Ürünler arasında ünlü markaların kumaşları da var.

Yeni Şafak ve
10:43 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:11 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu kutulardaki ürünlerden sadece sigaraların değeri 23 milyon lira.
Bu kutulardaki ürünlerden sadece sigaraların değeri 23 milyon lira.

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamülleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ve Emtia Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri ülkemizde ve gümrüklerde yapılan kaçakçılığa göz açtırmıyor.

Ekipler, İstanbul Ümraniye’de bir depo ile TIR’a operasyon yaptı. Piyasa değeri toplam 30 milyon değerinde olan elektronik sigarasından, gözlüklere, silah dürbünlerinden, marka çakmaklara, gürültü önleyici kulaklıklara kadar 10 binlerce malzemeye el konuldu.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Alkol Büro Amirliği ve Emtia Kaçakçlığı Büro Amirliği bir süre önce İstanbul’a yüklü miktarda kaçak ürünler getirildiği ve Ümraniye’de bir depoya indirildiği ihbarını aldı.

Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucu önceki gün Ümraniye’deki depoya operasyon düzenlendi. Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleşen operasyonda aynı anda yakalanan malzemeler ise operasyonu yapan polisleri bile şaşırttı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, " Kaçak Emtialarin belirtilen depo adresine geleceği yönünde alınan bilgiler kapsamında yapılan çalışmalarda, konteynırın depo önünde boşaltıldığı esnada müdahale edilerek depoda ve konteynerde yapılan aramada, beyan harici kaçak emtilar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan şahıs hakkında ikmalen tahkikata başlanılmıştır" denildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Ele geçirilen malzemeler ise İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayla ilgili olarak ise bir kişi gözaltına alındı. Çalıştığı öğrenilen şüpheli şahıs ifadesinin ardından savcının talimatıyla gözaltına alındı.



İŞTE YAKALANAN ÜRÜNLER VE ADETLERİ:

1- 20.380 Adet Elektronik Sigara

2- 123.000 Adet Tütün Tabakası

3-108.276 Adet Markalı Güneş Gözlüğü

4-114 Adet El Telsizi

5-49 Adet Yabanci marka ve ebatlarda Dürbün (Tufek,Tabancaya takılabilen dürbünler)

6-47 Adet Gürültü önleyici kulaklık

7-2.000 Adet Samsung/Iphone Marka cep telefonu Bataryası

8-250 Adet Elektrikli Marka Çakmak

9-6.850 Adet Markasız Pense

10-2.900 Adet Işıldak

11-2.000 Adet Tornavida

12-40.500 Adet Telefon koruma kılıfı

13-100 Top Luis Vuitton marka deri kumaş (11.320 kilogram)

14-300 Top Tül Kumaş

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE KANUNU NE DİYOR?

Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Eşyanın, gümrük kapıları dışından ülkeye sokulması halinde, verilecek ceza üçte birinden yarısına kadar artırılır.

Eşyayı, aldatıcı işlem ve davranışlarla gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin ülkeye sokan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Transit rejimi çerçevesinde taşınan serbest dolaşımda bulunmayan eşyayı, rejim hükümlerine aykırı olarak gümrük bölgesinde bırakan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.


#Kaçakçılık
#Ürün
#Emtia kaçakçılığı
#Kaçak ürün
#Sigara
#Kumaş
6 yıl önce