|

DEİK Rusya ile ilişkileri değerlendirecek

DEİK Yönetim Kurulu, Rusya için toplanıyor. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan, "Toplantı kararını dün aldık. Rusya meselesini etraflıca görüşmek, konunun fotoğrafını çekmek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:51 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 11:20 - 27/11/2015 Cuma
AA

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerini değerlendirmek üzere öğleden sonra bir araya gelecek.



DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Rusya ile ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere DEİK Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye-Rusya İş Konseyi ile Avrasya İş Konseyi başkanlarının bugün öğleden sonra toplanacağını söyledi.



Toplantı kararının dün alındığını belirten Vardan, Rusya meselesini etraflıca görüşmek, konunun fotoğrafını çekmek istediklerini dile getirdi.



Vardan, normalde ticari vize ile yapılan seyahatlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını, Rusya'da gözaltına alınan iş adamlarının turistik vize ile gitmiş olabileceğini ifade etti.



DEİK Yönetim Kurulu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'tan TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete'ye kadar 35 üyeden oluşuyor.



Bugünkü toplantıya yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve Avrasya İş Konseyi altında yer alan Türkiye-Afganistan İş Konseyi, Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi, Türkiye-Belarus İş Konseyi, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi, Türkiye-Kazakistan İş Konseyi, Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi, Türkiye-Moğolistan İş Konseyi, Türkiye-Moldova İş Konseyi, Türkiye-Özbekistan İş Konseyi, Türkiye-Tacikistan İş Konseyi, Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi ile Türkiye-Ukrayna İş Konseyi başkanlarının da katılıması bekleniyor.

#Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan
8 yıl önce