|

Deniz altından elektrik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KKTC'ye deniz altından elektrik gitmesiyle ilgili, "Bu yıl bitmeden uygulanmasına başlanması planlanan projenin yaklaşık 2 - 2,5 yılda tamamlanmasını öngörüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:15 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 25/08/2017 Cuma
AA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ve KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun, KKTC'ye deniz altından kabloyla elektrik temin edilmesini öngören anlaşmayı imzalamıştı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ve KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun, KKTC'ye deniz altından kabloyla elektrik temin edilmesini öngören anlaşmayı imzalamıştı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
(KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı
Sunat Atun,
Türkiye ile enerji iş birliği anlaşması kapsamında
deniz altına
döşenecek kablo sayesinde
elektrik
sağlanması projesi için oluşturulan ortak çalışma gruplarının çalışmalarını neredeyse tamamladığını belirterek,
"Bundan sonrası da siyaseten şekillendirebileceğimiz bir sürece bakıyor. Bu yıl bitmeden uygulanmasına başlanması planlanan projenin yaklaşık 2 - 2,5 yılda tamamlanmasını öngörüyoruz. Proje gerçekleştiği zaman anavatanımızla KKTC'nin elektrik enerjisi de birbirine bağlanmış olacaktır."
dedi.
Atun, Türkiye'den KKTC'ye deniz altından elektrik götürülmesi projesinin hayata geçirilebilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile 11 Ekim 2016'da enerji işbirliği anlaşması imzaladıklarını hatırlattı.

Atun, KKTC'nin elektrik enerjisi ihtiyacına ilaveten küresel bir vizyonla bölgeye de elektrik sağlanabilmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "Anlaşma gereğince Türkiye ile oluşturulan ortak enerji çalışma grupları, birkaç kez toplandı. Yapılan toplantıların devamında çalışmalar hemen hemen tamamlanmıştır. Bundan sonrası da siyaseten şekillendirebileceğimiz bir sürece bakıyor. Sayın mevkidaşım, değerli dostum Berat Albayrak Bey ile yapmış olduğumuz toplantılarda karşılıklı olarak bu irademizi ortaya koyduk, ifade ettik." diye konuştu.

  • Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin en başından beri söz konusu projeyi sahiplendiğini vurgulayan Atun, adaya elektrik götürülmesinin hem KKTC hükümetinin hem de arada kısa bir dönem hariç 2009'dan bugüne kadar ekonomi ve enerji bakanı olarak kendisinin en değer verdiği projelerden biri olduğunu söyledi.

KKTC'ye yönelik su, elektrik ve doğal kaynaklar projelerinden su projesinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Atun, şöyle devam etti:

#Akdeniz
#Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisi
#KKTC
#Elektrik
#Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun
7 yıl önce