|

Deutsche Bank hisseleri tarihi düşük seviyede

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank'ın hisseleri, sabah saatlerinde tarihi düşük seviyeye geriledi.

Yeni Şafak
12:08 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:11 - 26/09/2016 Pazartesi
AA
Deutsche Bank’ın hisseleri, sabah saatlerinde tarihi düşük seviyeye geriledi.
Deutsche Bank’ın hisseleri, sabah saatlerinde tarihi düşük seviyeye geriledi.

Frankfurt borsasında işlem gören Deutsche Bank hisseleri, sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybederek tarihi düşük seviyesi olan 10,63 avrodan işlem gördü. Daha sonra bir miktar toparlanan banka hisseleri, saat 11.54 itibarıyla 10,71 avro seviyelerinden alıcı buluyor.



Deutsche Bank hisselerinin tarihi düşük seviyeye inmesi, Avrupa banka hisselerini de olumsuz etkiledi. Rekor düşüşün ardından Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Servisleri Endeksi yüzde 1,5 değer kaybetti.



Analistler, banka hisselerindeki düşüşte ABD makamlarıyla olan hukuki sorunların ve sermaye sıkıntılarının etkili olduğunu belirtiyor.



Öte yandan, Alman Focus dergisi, Almanya hükumetinin ABD makamlarıyla sorun yaşayan bankaya herhangi bir devlet yardımı yapmayacağını öne sürdü.



Deutsche Bank'tan geçen hafta yapılan açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı ile 2005-2007 yıllarında gerçekleştirilen konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetleri konusunda müzakere edildiği bildirilmişti.



Banka, sorunlu kredilerden dolayı ABD hükümetinin talep ettiği 14 milyar dolarlık uzlaşma bedelini ödemeyeceğini açıklamıştı.








#Almanya
#Banka
#Deutsche Bank
#Frankfurt
8 yıl önce
default-profile-img