|

Dev projeler Pasha’yı cezbetti

Geçen yıl 350 milyon liralık kredinin üçte ikisini Türkiye’de kullandıran Pasha Bank, bu yıl yüzde 50 büyümeyi hedefliyor. Pasha Bank Genel Müdürü Cenk Eynehan; Tanap, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ile Star Rafinerisi gibi projelerin kendilerini Türkiye’ye çektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:08 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Küresel bankacılık sisteminde sağlam altyapısı ile dikkat çeken Türk bankacılık sistemi; yabancı yatırımcı çekmeye devam ediyor. Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgeninde faaliyetlerini sürdüren Pasha Bank; yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye'de büyümeyi hedefliyor. Bölgede yatırım yapan kurumsal ve ticari işletmelere kaynak ve rehberlik sağlayan Azeri Bankası Pasha, üç ülkeyi birbirine bağlayan bir finansal kapı konumunda olmak istiyor.



BÖLGE TİCARETİNE DESTEK


Yeni dönem hedeflerini dün İstanbul'da düzenlediği basın toplatışında dile getiren Pasha Bank Türkiye Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “1987'de Türkiye'de kurulan ilk yabancı sermayeli yatırım banka olarak 2015 yılına kadar farklı sermaye gruplarının yönetiminde hizmet verdik. Tarihimizden gelen yakın ilişkileri finansal bağlarla daha da güçlendirmek; Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki bölgesel ticaretin gelişimine katkı sağlaya çalışıyoruz” dedi.



YÜZDE 50 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ


Tanap, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesi ve İzmir Aliağa'daki Star rafinerisi gibi projelerin kendilerini Türkiye'ye çektiğini belirten Genel Müdür Eynehan, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki ticaret hacminin 4 milyar doları bulması ve bunun önümüzdeki dönem artacağını düşündüklerini de aktardı. Bu yıl proje ve işletme sermayesi finansmanına yönelik çalışacaklarını ifade eden Eynehan, “Yatırım bankacılığı alanında; şirket evlilikleri ve yatırım danışmanlığı, kurumsal bankacılık alanında ise dış ticaretin finansmanı başta olmak üzere büyüme potansiyeli olan sektörler önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu yüzde 50 büyüme hedefimiz var" dedi.



Türkiye bu yıl yüzde 4 - 4,5 büyür


Jeopolitik risklere rağmen 2016'nın hareketli bir yıl olmasını beklediklerini ifade eden Genel Eynehan, İran'daki ambargonun kalkması ile dış ticaretin olumlu yönde etkileneceğini vurguladı. Eynehan, şunları kaydetti: “Türkiye'deki büyümenin yüzde 4-4,5 aralığında, enflasyonun ise yüzde 7,5-8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Bankacılık sektöründe kredi büyümesinin geçtiğimiz yıl olduğu gibi yüzde 15-16 aralığında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Ufukta halka arz yok. 2016 yılında da kentsel dönüşüm ve inşaat sektöründe destekleyeceğimiz projelerimiz olacak."






#Dev projeler
#Pasha
#Bakü-Tiflis-Kars
#demir yolu projesi
8 yıl önce