|

'Diriliş'in şehrinden yerli otomobile 6 bin dönüm arazi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tüm onayları alınan Bursa karayolundaki 6 bin dönümlük sanayi bölgesinin yerli otomobilin üretim merkezi olabileceğini belirterek, "Babayiğitlik, dirilişin şehrine yakışır. Bu topraklarda dikilen çınar ağacı, yüzyıllar boyunca dünyaya adalet dağıtmış. Atalarımızın başladığı noktada böylesine önemli bir dirilişi gerçekleştirirsek çok bereketli iş yapmış olacağız" dedi.

Yeni Şafak
09:16 - 26/11/2017 Pazar
Güncelleme: 09:53 - 26/11/2017 Pazar
AA
Yerli otomobil projesi için Bilecik Bursa karayolundaki 6 bin dönümlük sanayi bölgesinin tüm onayları alındı.
Yerli otomobil projesi için Bilecik Bursa karayolundaki 6 bin dönümlük sanayi bölgesinin tüm onayları alındı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Türkiye'nin yerli otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nda yer alan "5 babayiğit"in ülkenin geleceği için çok önemli bir işe giriştiğini söyledi.

  • İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirlerin bağlantı ve uğrak yeri Bilecik'in yan sanayi firmalarıyla yerli otomobilin üretim merkezi olabileceğini dile getiren Yağcı, ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasındaki 20'yi aşkın firmasıyla, Bursa'daki Gemlik limanlarına yakınlığıyla kentin önemli bir noktada bulunduğunu vurguladı.

"Diriliş ruhunun sembolü haline geldi"

Bilecik'in bu iş için en iyi yerlerden biri olduğunu anlatan Yağcı, şöyle devam etti:

"Bilecik olarak yerli otomobil seferberliğinde üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bilecik'in yeni kurulacak 3. Sanayi Bölgesi, yerli otomobil için hazır. Yerli otomobil, diriliş ruhunun bir sembolü haline geldi. Bu zamana kadar bu işi yapacaklar çıkmıyordu. Şimdi Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle '5 babayiğit' çıktı. Kendilerine milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Dirilişin ve şahlanışın sembolü Bilecik, yerli otomotiv için en uygun yer. Kentin hangi noktası olursa olsun. Otomotiv alanında çok önemli yere sahip Sakarya ve Bursa'nın üzerinde bir çizgi oluşturmak istiyorsak iki şehre de 100 kilometre mesafedeyiz."

  • Bursa karayolunda bulunan ve onayları alınan 6 bin dönümlük 3. Sanayi Bölgesi alanının tüm altyapı ve parsel çalışmalarının bitirildiğine işaret eden Yağcı, "Otomotiv üretimini oraya yönledirme imkanına sahibiz. Bu yarışta biz de varız. Bu heyecanı biz de paylaşıyoruz. Yerli otomobille diriliş ruhunun kendi topraklarında yeniden doğması sağlanmış olur. Bunun bu anlamda önem arz ettiğini düşünüyorum. Şehrimizin tüm imkanlarını sunmaya hazırız" dedi.

Yağcı, kente 8 kilometre uzaklıktaki sanayi bölgesi alanının otomotiv ana sanayi, hatta yan sanayisini bile konumlandıracak durumda olduğunu belirterek, "Tabii kararı babayiğitler verecek. Babayiğitlik, dirilişin şehrine yakışır. Bu topraklarda dikilen çınar ağacı, yüzyıllar boyunca dünyaya adalet dağıtmış. Atalarımızın başladığı noktada böylesine önemli bir dirilişi gerçekleştirirsek çok bereketli iş yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

#Bilecik
#Diriliş
#Yerli otomobil
6 yıl önce