|

Doğalgaz indirimi faturayı 125 TL düşürecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1 Ekim itibari ile doğalgazda yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı. Bu indirim ile birlikte, ortalama bir ailenin yıllık doğalgaz faturası 125 TL düşecek.​ Yüzde 10'luk indirim Türkiye'yi AB Ülkeleri arasındaki karşılaştırmaya göre doğalgaz tüketiminde abone ve sanayide en ucuz ülke durumuna getirecek.

Yeni Şafak ve
15:54 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:20 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Doğalgazda Ekim ayından itibaren geçerli olacak yüzde 10'luk indirimin faturalara ne kadar yansıyacağı belli oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı indirim müjdesinden sonra Yeni Şafak'ın elde ettiği verilere göre, ortalama bir ailenin yıllık doğalgaz faturası 125 TL düşecek. İndirim en belirgin olarak doğalgazın çok yoğun tüketildiği Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında faturalara yansıyacak.



TÜRKİYE AVRUPA'DA EN UCUZ ÜLKE OLACAK


Avrupa İstatistik Ofisi EUROSTAT tarafından yayınlanan Avrupa Birliği ülkeleri son kullanıcı doğalgaz satış fiyat istatistikleri sıralaması da yüzde 10'luk indirim ile değişecek. BOTAŞ'ın indirimsiz fiyat seviyesi ile AB Ülkeleri arasında karşılaştırma yapıldığında abone sayısında; Romanya ilk sırada, Macaristan ikinci, Türkiye üçüncü ırada yer alıyor. Bu karşılaştırmanın sanayi aboneliğinde ise Bulgaristan birinci Türkiye ikinci sırada bulunuyor. Bu kapsamda yüzde 10'luk indirimle; Türkiye abone ve sanayide en ucuz ülke durumuna gelecek.



2017'DE 2,5 MİLYAR DÜŞECEK


2016 yılının son 3 aylık dönemi için (ekim-kasım-aralık) Türkiye'de doğalgaza ödenen toplam faturadan 760 milyon lira, 2017 yılında ise yaklaşık 2,5 milyar lira düşecek.




#Doğalgaz
#Berat Albayrak
#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
8 yıl önce