|

Doğunun mutlusu yatırımcı bekliyor

GYODER tarafından her yıl yapılan Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8’incisi bu yıl dadaşlar şehri Erzurum’da gerçekleşti. Zirvede, mutluluk oranı Türkiye ortalamasının üstünde olan şehrin, başta turizm olmak üzere lojistik, yer altı zenginlikleri, petro kimya ve 2037 yılına kadar sürecek konut ihtiyacı potansiyelleriyle yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğu anlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Her yıl düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8’ncisi bu yıl Erzurum’da düzenlendi.
Her yıl düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8’ncisi bu yıl Erzurum’da düzenlendi.

Her yıl düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8’ncisi bu yıl Erzurum’da düzenlendi. Tarihi ve yer altı zenginlikleriyle öne çıkan, son dönemde de turizmle adından sıkça söz ettiren dadaşlar şehrinde mutluluk oranı da Türkiye’nin üzerinde. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sırf bu gerekçenin bile şehre yatırım için önemli bir gerekçe olduğunu söyledi. Zirve için seçtikleri şehirlerde önceliklerinin o ilin kalkınması olduğunu belirten Yetgin, GYODER olarak zirvenin devamında Manisa ve Elazığ gibi kentlerde tanıtım turlarına başlayacaklarını aktardı.

Yağan Karı fırsata çevirdi

Bölge şehirlerinin belediye başkanları ve İstanbul’dan çok sayıda yatırımcının takip ettiği zirvede Erzurum’un gayrimenkul ve diğer alanlarındaki yatırım potansiyeli masaya yatırıldı. Zirvede konuşan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Erzurum’a önce tarihi eserleri kazandırıyoruz. Ayrıca şehrin çöküntü alanlarının düzenlemesi için çalışıyoruz. Şehrin değerlerine uygun cazibe imkanları geliştiriyoruz. Örneğin şehirde kar eskiden bir musibet olarak görünürdü şimdi bunun bir imkan olduğunu biliyoruz” dedi.

5 YATIRIMCI RAFİNERİ İÇİN GELDİ

Ulaşımın bir şehrin cazibe merkezi olmasında etkili olduğunu vurgulayan Sekmen, “Ulaşımı çözerek kış turizminin yanında yaz turizmini de cazip hale getirdik. 100 futbol kulübünü şehirde ağırladık. Şehirde rafineri ve petro kimya yatırımlarına ilgi yoğun. Ağırlıkla yabancıların olduğu 4-5 firma şimdi bununla ilgileniyor. Görüşmelerimiz sürüyor. Bu yatırımlarla 3 -4 yıl içinde Erzurum göç veren değil göç alan bir şehir olacak” diye konuştu.

  • Konut amorti süresi 10 yıl
  • GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici ve GYODER İcra Kurulu Üyesi Cansel Turgut Yazıcı açıkladıkları Yatırım Alanları Vizyon Raporu’nda 762 bin nüfusa sahip olan kentin coğrafi büyüklük anlamında Türkiye’nin 4’üncü, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ise en büyük ili konumunda olduğuna vurgu yaptılar. Raporda Türkiye’nin büyük kentlerinde konutların amorti süresinin 20 yılın üzerinde olduğu kaydedilirken, Erzurum’da bu sürenin 10 yıl gibi kısa bir zaman olduğuna dikkat çekildi.

Adnan Polat, yüksek faizi eleştirdi

Erzurum’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’ne katılan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, sektöre ilişkin sarsıcı açıklamalarda bulundu. Tedbir alınmazsa sektörde 2018’de sıkıntı oluşabileceğini söyleyen Polat, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz 6 aylık sürede özellikle büyükşehirlerde konut satışlarında ciddi bir daralma gözlüyoruz. Bunda faizlerin yüksek seviyede olması önemli bir etken. Yüksek faizle konuta erişim azaldığı için birçok firma nakit akışı sıkıntısı yaşıyor. Daralan satışlar kampanyalarla hareketlendirilmeye çalışılıyor. Satışların artırılması için acil tedbirlerin alınması gerekiyor."

#Türkiye
#Ekonomi
#Yatırım
7 yıl önce