|

Donanmaya yerli pansuman

Milli olarak geliştirilen "Yara Savunma Simülatörü" ile gemilerde oluşabilecek hasarlara karşı gerçekçi bir ortamda eğitim veriliyor. Mevcut uluslararası Emniyet ve Kaza Önleme Standart ve Yönergelerine uygun olarak geliştirilen sistem ileri teknoloji ürünü birçok yeteneğe sahip.

Yeni Şafak ve
09:44 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Simülatör, personelin yangın ve hasar durumlarına karşı daha donanımlı olmalarını sağlayacak.
Simülatör, personelin yangın ve hasar durumlarına karşı daha donanımlı olmalarını sağlayacak.

Çalışma şartlarının oldukça zor olduğu denizde karşılanabilecek tüm riskleri ortadan kaldırmak bazen mümkün olmayabiliyor. Geminin hasar alması veya gemi içindeki devrelerde delik/patlak oluşması sonrası yüksek basınçlı su ortaya çıkabiliyor. 'Yara savunma' konusu olan bu sorunlar ancak iyi eğitilmiş personel tarafından önlenebiliyor. Bu bağlamda ihtiyaca uygun olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından başlatılan ve Meteksan Savunma Sanayii AŞ yükleniciliğinde üretilen ileri teknoloji ürünü yeteneklere sahip Yara Savunma Eğitim Simülatörü (DCSIM) geliştirildi.

  • Yangın ve Yara Savunma Eğitim Simülatörleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin yangın ve hasar durumlarına daha hazır ve bu durumlara karşı daha donanımlı olmalarını sağlayacak eğitimlerin etkin bir şekilde verilmesine olanak tanıyor.
Hasar en kısa sürede kontrol altında
  1. Yara savunmanın ana amacı geminin hareket kabiliyetini sağlayarak, en yakın bakım/ onarım limanına intikalini sağlamaktır. Bu maksatla oluşan hasarın, en kısa sürede kontrol altına alınarak giderilmesi gerekiyor.
Yara savunma yeteneği, denize hazır olma durumunun bir parçası olarak teknenin bütünlüğünü, dengesini ve manevra kabiliyetini sağlamak için gerekli olan unsur olarak dikkat çekiyor. Bu yeteneklere sahip olabilmenin en önemli bileşeni ise gemi personeline istenen standartlara uygun yara savunma eğitimi sunmak ve gerçekçi bir eğitim ortamı oluşturmaktan geçiyor.

Güvenli ve standartlara uygun

Simülatör hata ve arızaya karşı dayanıklı, çağdaş teknoloji tasarımı ile zorluk seviyesi ayarlanabilir, otomasyon kontrollü ve tam güvenli eğitim imkanı sağlıyor. Sistem, temel seviyeden ileri seviyeye kadar her kademedeki personelin eğitimine uygun seçenekler sunarken, her eğitime uygun ve uyarlanabilir sistem raporları ile eğitim değerlendirme, karşılaştırma ve raporlama imkanları da sağlıyor.

Milli olarak geliştirilen yara savunma simülatörü mevcut uluslararası Emniyet ve Kaza Önleme Standart ve Yönergelerine uygun olarak geliştirildi.



  1. Teknik Özellikler:
  2. ·Payanda Atma,
  3. ·Tapalama,
  4. ·Kutu/Şapka Yama,
  5. ·Su Tahliyesi Teknikleri,
  6. ·Duman Tahliyesi Teknikleri,
  7. ·Boru Yama Teknikleri (Jübile Kelepçe Atma),
  8. ·Muhabere ve Standart Raporlama Teknikleri,
  9. ·Plotlama,
  10. ·Hasar Kontrol Organizasyonunun Oluşturulması,
  11. ·Arıza Kuvvet Kablosu Çekme,
  12. ·Materyal Hazırlık Durumunun Uygulanması.


#Denizci
#Gemi
#Simülatör
#Milli
7 yıl önce