|

Döviz rezerv yönetiminde yeni dönem

Döviz rezervlerinin yönetiminde yeni döneme giren Merkez Bankası'nın başkanı Murat Çetinkaya, “Deutsche Bank gibi Nordea Bank'taki hesabımız da aktif kullanılacak” dedi.

Yeni Şafak
07:30 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:07 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Deutsche Bank'ta bulunan döviz rezervlerinin Nordea Bank'a taşınması konusunda, "Deutsche Bank gibi Nordea Bank nezdindeki hesabımızın da aktif olarak kullanılması, muhabir hesaplarımızın çeşitlendirilmesi, uluslararası ödemelerimizde etkinliğin artırılması, kredi riskinin yönet ilmesi amacıyla rezerv yönetimi ilkelerine uygun gerçekleştirildi" dedi.



KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır faiz politikası nedeniyle eleştirdiği Merkez Bankası'nda son dönemde büyük bir kabuk değişimi yaşanıyor. Merkez Bankası, yatırımların önünde bariyer olmak yerine büyümeyi destekleyecek bir tutum ortaya koymaya çalışan bir yapılanmaya gidiyor. Bunun için de 81 ilin de nabzını tutarak gerçekli bir faiz politikası izlemeyi hedefliyor. Merkez Bankası'ndaki yeni dönem ve faaliyetlerine ilişkin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e yönelik soru önergesine yanıt Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'dan geldi.



'BİR FİKRİM VAR' HATTI

Murat Çetinkaya, bir internet portalında yer alan "Bir Fikrim Var" iletişim hattının personel tarafından "ihbar" hattı olarak kullanıldığı iddiasını da yalanladı. Sabah'ın haberine göre, Çetinkaya, "Bu hat çalışanların kurum işleyişine dair fikirlerini üst yönetime sundukları bir platform. Amacı dışında kullanılması söz konusu değil" dedi.



ZORLA EMEKLİLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bankadaki bürokratların emekliye ayrılmasına yönelik baskı yapıldığı iddialarına da cevap verdi. Başkan Çetinkaya, "Emeklilik hakkı kazanan banka personelinin Emekli Sandığı kapsamında fiili hizmet ve yaşla ilgili koşulları taşıma şartıyla, istekleriyle emekliye sevkine ilişkin dilekçe vererek emeklilik işlemi yaptırmaktadır. Uygulama mevzuat hükümleri kapsamında yürütülüyor" yanıtını verdi.


#Merkez Bankası
#Murat Çetinkaya
#Deutsche Bank
#Nordea Bank
#Rezerv
7 yıl önce