|

Dünya Kadastro Zirvesi İstanbul’da

İstanbul’da 20-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kadastro Zirvesi’ne 85 ülkeden yaklaşık 3 bin katılımcı gelecek. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak zirvede 30 farklı oturumda 150 bilimsel tebliğ sunulacak.

Yeni Şafak
04:00 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:38 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Dünya Kadastro Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde, “Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım” temasıyla bugün İstanbul'da düzenlenecek. Zirvede, 85 ülkeden 3 bin katılımcının yanı sıra, 30 ülke bakan düzeyinde yer alacak. Zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, zirveyle dünya nüfusunun yüzde 75'inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretme, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmanın hedeflendiğini belirtti.



150 BİLİMSEL TEBLİĞ


Bilgi teknolojileri ile bütünleşmiş, evrensel değeri olan, modern ve dinamik harita-kadastro altyapılarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Güllüce, zirveyle bu alanda dünyadaki son gelişmeleri ve sorunları bilimsel bir platformda ele alacak biçimde 85 farklı ülkeden 3 bine yakın katılımcının Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geleceğini söyledi. Güllüce, yapılacak zirvede, 30 farklı oturumda 150 bilimsel tebliğ sunulacağını kaydetti.



Deneyimlerimizi paylaşacağız


Bakan Güllüce, zirveye ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl 168. kuruluş yıl dönümü kutlanmakta olan köklü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, sahip olduğu derin tecrübeyi, teknolojiyi iyi kullanan ve çok dinamik bir yapıya sahip olan haritacılık sektörümüzle birleştirerek, yurtdışına açılarak yeni pazarlar edinme fırsatını da bulacaktır. Bu alanda sahip olduğumuz özgüven ve deneyimi dünya ile paylaşmak arzusundayız."



#Dünya Kadastro Zirvesi
#İdris Güllüce
#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
9 yıl önce