|

Dünyaevine girmek 20 bin liradan başlıyor

Havaların ısınmasıyla düğün sezonu hazırlıklarını hızlandıran çiftler, bu alandaki iş kollarını hareketlendirdi. Özellikle davetiyeci, fotoğraf stüdyoları ve kuaförlerin işleri yoğunlaştı. Bu mutlu anın maliyeti ise 20 bin liradan başlıyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 25/04/2016 Monday
Güncelleme: 19:34 - 24/04/2016 Sunday
Yeni Şafak

Havaların ısınmasıyla düğün sezonu hazırlıklarını hızlandıran çiftler, bu alanda hizmet veren iş kollarını hareketlendirdi. Özellikle davetiye hazırlayanlar, gelinlik dikenler, çiçekçiler, fotoğraf stüdyoları ve kuaförlerin işleri yoğunlaştı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl 602 bin 982 kişi evliliğe “evet” dedi. Evliliklerin çoğu “düğün sezonu” olarak nitelendirilen yaz aylarında gerçekleşti. Düğün sezonu 20'den fazla iş kolunu etkilerken, hazırlıkların maliyeti 20 bin liradan başlıyor. Düğün organizasyonu genellikle davetli kişi sayısı üzerinden yapılıyor ve kişi başı 5 ila 15 lira arasında değişiyor. Bazı işletmeler ise kişi başı fiyat değil toplam fiyat veriyor. Örneğin, temel organizasyon hizmetlerinin alındığı 150 kişilik bir düğün ortalama 2 bin lira olarak belirleniyor.



  1. SALON 15 BİN
  2. OTEL 65 BİN TL
  3. PASTA 4 BİN TL
  4. TAKI SETİ 2 BİN TL

Mobilya fiyatı uçuşta

Piyasada en uygun mobilya alışverişleri paket olarak 7 bin liradan başlıyor. Kır düğünü yapılabilecek mekanlar, kişi başı ortalama 50 liradan başlıyor. Düğün salonlarında ise ücret 2 bin 500 liradan başlayıp, 15 bin liraya kadar çıkıyor. Beş yıldızlı otellerde, kişi başı 65 liradan başlayıp 200 liraya kadar yükseliyor. Bir düğün pastası için minimum 500 lira ödenmesi gerekirken, bu fiyat 4 bin liraya kadar çıkabiliyor. Yeni sezon gelinlik fiyatları bin liradan başlarken, damatlık takım elbise 200 liradan başlayıp, beş bin liraya kadar çıkabiliyor.



Düğünün olmazsa olmazı altın

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Başkanı Hasan Çavuşculu, düğüne hazırlanan çiftlerin, altın alışverişlerinde bilezik tercih etmeyip, sadece set aldıkları durumlarda en az 2 bin lirayı gözden çıkarması gerektiğini belirterek, ekonomik duruma göre bu harcamaların yükselebileceğini ifade etti. Çavuşculu, ihtiyaca göre takılar üretildiğini bildirerek, modern ürünlerle sezona hazırlandıklarını söyledi.


#Düğün
#Evlilik
#Ekonomi
8 years ago