|

Durgunluk içinde enflasyon var

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Bayramoğlu, muhtemel bir savaşın Türkiye ekonomisine büyük darbe vuracağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 18:12 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Bayramoğlu, ekonominin "stagflasyon" olarak adlandırılan durgunluk içinde enflasyon sürecine girdiğine dikkat çekerek, üretim, milli gelir ve aylık bazda enflasyon oranlarının bu gerçeği gözler önüne serdiğini belirtti. Bayramoğlu savaş durumunda iç ve dış talebin daha da azalacağına dikkat çekerek, ülkenin içinde bulunduğu 'durgunluk içinde enflasyon' sürecinin hızlanacağını kaydetti.



Bayramoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Reel ekonomi daha da küçülecektir. Buna karşılık enflasyon oranları artacaktır. Türkiye 2002 yılında iç ve dış açıklarını nasıl finanse edeceğinin çaresini bulmalıdır. Olası bir savaş ortamında dış finansman elde etme konusunda yaşanabilecek muhtemel bir sıkıntı zaten zorda olan ülke ekonomisini iyice çıkmaza sürükleyebilir. Gerçekçi çözümler üretilmedikçe 2002 yılı için şimdiden iyimser hedefler koymak hayalden öte bir şey olmaz".



#MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu
#Enflasyon
23 yıl önce