|

Ecotorq Çin yollarına hazır

Ford Otosan teknolojisiyle geliştirilen Ecotorq JMC HT modeli, Türk mühendislerin katkılarıyla üretilmeye başlandı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Kamyonumuz, 2017’nin son aylarında pazara sunuluyor olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:31 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Ecotorq Çin yollarına hazır
​Ecotorq Çin yollarına hazır

Ford Otosan’ın tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlu kamyonlar, Jiangling Motors Corporation (JMC) markası altında Çin’de yollara çıkmaya hazırlanıyor. JMC Ekim'de Çin yollarında olacak.

2013’TE ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Çinli Jiangling Motors Corporation Limited Şirketi ve bu şirketin iştiraki JMC Heavy Duty Vehicle Co. Limited Şirketi ile imzalanan teknoloji lisans anlaşması doğrultusunda Ford Otosan ilk olarak, 2013 yılında fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlarının, JMC markalı araçlarda kullanılmak üzere Çin’de üretilmesine izin vermişti. Ardından, şasi, kabin ve parçalarının tasarımı, üretimi ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili ürün teknolojisi ve know-how aktarımını öngören lisans anlaşması yapılmış, araç geliştirme programına geçilmesiyle de süreç tamamlanmıştı.

YÜZDE YÜZ FORD
OTOSAN MÜHENDİSLİĞİ

Ford Otosan Çin’deki 12 kişilik kadrosu ile ürün geliştirme, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerde Çin pazarında başarıyı garantilemek için çalışıyor. Çinli JMC markasının ilk kez ağır ticari araç geliştirmesi sebebiyle aracın tüm mühendislik standart ve gereklilikleri Ford ve Ford Otosan tarafından sağlanırken, araç geliştirme programı kapsamında sayıları binleri bulan dokümanlar program çerçevesinde Çinli profesyonellere anlatıldı.

  • Ağır ticaride dünya markası
  • Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan ve Türkiye otomotiv sektörü adına önemli bir dönüm noktasıdır. JMC ile gerçekleştirdiğimiz lisans anlaşması, Türkiye’de bu büyüklükte gerçekleştirilen ilk lisans anlaşması niteliğinde. Dolayısıyla Ecotorq motorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan’ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Bugün, Ford Otosan olarak Avrupa’daki en önemli ticari araç üreticisiyiz. Ford’un en büyük 3 Ar-Ge merkezinden biriyiz” diye konuştu.
#Ford
#JMC
7 yıl önce