|

Eğitimde Yeni Yüzyıl yatırımı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2019 yılından itibaren yüksek öğrenimin yanı sıra; ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi verecek yeni kurumları için 150 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:10 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2018 yılında yeni yatırımlara başlıyor.
​İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2018 yılında yeni yatırımlara başlıyor.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2018 yılında yeni yatırımlara başlıyor. İstanbul Cevizlibağ’daki yerleşkesinde 11 bin öğrenciyle faaliyetlerini sürdüren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2019 yılından itibaren yükseköğrenimin yanı sıra; ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren kurumları hayata geçirecek. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV), önümüzdeki yıl toplam 150 milyon dolarlık yatırım atağı başlatarak 2019 sonunda söz konusu yeni okulları açacak.

7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, eğitimin tüm alanlarında var olabilme projesinin uzun süredir gündemlerinde olduğunun altını çizerek, VASEV’in başlatacağı Yeni Yüzyıl Okulları projesiyle, Tıp Fakültesi Hastanesi, kız ve erkek yurtları ile ek bina projeleri gerçekleştireceklerini anlattı. Ofluoğlu, bu yatırımlar için de 7 bin kişilik bir istihdamın öngörüldüğünü söyledi.

HASTANE 2019 SONU HAZIR

Sancaktepe’deki yeni Tıp Fakültesi Hastanesinin 2019 yılı sonuna hazır olacağını aktaran Ofluoğlu, "Tıp ve sağlık bilimleri alanında eğitim alan öğrencilerimizin eğitimi ile bölge insanına sağlık hizmeti sunulabilmesi anlamında önemli bir ihtiyaca cevap verecek" dedi.

Dr. Ofluoğlu, eğitimdeki başarılarının yurt içi ve yurt dışında ödüllerle takdir edildiğini de dile getirdi. Ofluoğlu, “Yurt içinden çok sayıda ödülü bulunan üniversitemiz, Ekim ayında Avrupa’da iki ödüle layık görüldü. Almanya’daki ‘Marka İmaj Avrupa Başarı Ödülleri’ töreninde ‘Yılın En Başarılı Eğitim Kurumu’ ödülünü, İngiltere’deki Uluslararası Kalite Zirvesi’nde ise ‘2017 Uluslararası Kalite Ödülü’nü aldık” diye konuştu.

#YeniYüzyıl
#Üniversite
#Eğitim
6 yıl önce