|

'Ekonomi için meydanlarda kalmaya devam'

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi ile ilgili "Gündüz fabrikalarda üretimdeyiz gece meydanlarda direnişteyiz" dedi.

Yeni Şafak
10:16 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:18 - 25/07/2016 Pazartesi
IHA

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı. Darbe girişiminin bildiğimiz türden olmadığını; Türkiye'yi kaosa ve işgale hazırlığın bir planı olduğunu; çıkarlara dayalı bir casusluk hareketi ve cunta kalkışması olduğunu gördüğünü söyledi. Yeni planları boşa çıkarmak için meydanlarda olduklarını belirten Karahan, "Darbe girişiminin arkasında yedi düvelin olduğunu biliyoruz. Aziz milletimiz sadece cuntanın darbe girişimini engellememiş; yedi düvelin ülkemizin işgaline, coğrafyamızdaki operasyonlarına dur demiştir. Bir daha asla demek için meydanlardayız" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimine karşı dur demek için milleti meydanlara çağırdığının altını çizen İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karahan, "Meydanlarda kalın dediğinden milletimiz meseleyi anladı, nöbetin farkında ve nöbetinin başındadır. Biz İGİAD olarak durumun farkındayız; gündüzleri işimizin başında geceleri nöbetimizin başındayız. Gündüz fabrikalarda üretimdeyiz gece meydanlarda direnişteyiz. Verdiğimiz mücadelenin ülkemizin istiklal ve istikbali için verildiğinin bilincindeyiz. Söz konusu vatan ise gerisinin teferruat olduğuna inanıyoruz. Darbeye karşı mücadelenin sadece meydanlarda değil her alanda verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir direnç noktamızda gedik açtırmamalıyız. En önemli kalelerimizden birinin ekonomimiz olduğunu biliyoruz. Bu günler karın düşünülmediği, zararların hesaplanmadığı günlerdir. Bu günler ülke ekonomisinin dengelerinin korunması için tahkimatın arttırılması, bir tek mühimmatın çekilmemesi gerektiği günlerdir" ifadelerini kullandı.



Aziz Türk milletinin bu zor zamanda meydanlarda gösterdiği kahramanlığı ekonomide de fedakarlık yaparak göstereceğini vurgulayan Karahan, meydanlarda ve her alanda seferlik halinde olduklarını belirterek "Yaşadığımız süreçte ekonomimizde oluşan cüz'i yaraları sarmaya hızlıca başlayalım. Piyasalara güven aşılamak, çarkları döndürmek, alacaklılarımızı zor durumda bırakmamak için ödemelerimizi aksatmamalıyız. Mümkünse maaşları erken ödeyelim; taleplerimizi, yatırımlarımızı ertelemeyelim, alışveriş yapıp piyasaları canlandıralım, ekonomiye can katalım. Bizimle aynı duruşu göstermeyen aynı inançta, duyarlılıkta olmayan çevremizle ilişkilerimizde; birliğe, beraberliğe her zamankinden daha fazla önem verelim. İkili ilişkilerimizi İslami, insani, ahlaki, hukuki ve hakkaniyet ölçülerinde sürdürelim. Haksızlık edenlerden de haksızlığa uğrayanlardan da olmayalım. Bu yaşadığımız zor zamanlarda bizleri kaosa sürüklemek, tahrik etmek, provokasyona getirmek için her türlü girişimde bulunabilirler. Bu gibi durumlarda aklıselimle hareket edelim, sağduyulu ve sabırlı olalım, uyanık olup tahriklere kapılmayalım" şeklinde konuştu.



Her zorluğun ardından bir kolaylık olduğunu ve yaşanan bu zor süreçler muhakkak hayra dönüşeceğini, bu karanlık günler mutlak aydınlanacağını bildiklerini söyleyen Karahan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Devletin; kurum ve kuruluşlarında kendini yıkmaya kalkan paralel yapıya karşı yeniden bir kurtuluş ve kuruluş mücadelesi verdiğinin bilincindeyiz. Devletin yeniden kuruluşunda yapacağı tasnifte gereken hassasiyetin gösterileceğinin inancındayız. Ülkemizin, milletimizin karşı karşıya kaldığı bu ihanetin müsebbipleri olan FETÖ yöneticileri, üyeleri devletimiz tarafından en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Bu darbe girişimiyle; ülkemize, milletimize, ümmetimize ihanet eden hainler ve yaptıkları katliamlar asla unutulmayacak ve asla milletimiz tarafından affedilmeyecektir".

#Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği
#FETÖ
#Darbe girişimi
#Ekonomi
8 yıl önce