|

'Ekonomi kartını masaya sürdüler'

Türk ekonomisini spekülatif kararlarla krize sürüklemeye kalkılan ama amaçlarına ulaşamayan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi kartını masaya sürdüler. İstediğiniz kadar düşürün" dedi. Bu kuruluşların sipariş üzerine not verdiğini açıklayan Erdoğan, "Avraysa Tüneli'ni açıyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları gelsinler, bu tünelden geçsinler. Onlar dedi diye yapmadık" dedi.

Yeni Şafak
12:17 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27'inci muhtarlar toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik manipülatif not indirimine tepki gösterdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:


"Ekonomi kartını masaya sürdüler. Türkiye bu tehditle ilk kez karşılaşmadı. 2002 Kasım'dan beri taaruzlarla karşılaştık. Bu taaruzları boşa çıkardık. Küresel krizin ilk yılı 2009'du, o yıla mahsus küçülme yaşadık. Aldığımız tedbirlere 'teyet geçecek' demiştim, teyet geçti.



27 çeyrek biz hep büyüdük

Ekonomide hayati bir kırılma hamd olsun yaşamadık. Ekonomimiz büyümeye devam etti. 27 çeyrek biz hep büyüdük. 14 yıllık dönemde hep büyüyen bir Türkiye var. küçülme diye bir şey hamd olsun olmadı. Milletimiz ekonomiye de sahip çıktı. Darbe girişimini ertesi günü 2 buçuk milyar dolar, toplamda 12 milyar dolar döviz bozduran bu millet, döviz üzerinden oyun oynanmasına izin vermedi. Bunlar Merkez bankası kasasını boşaltır sandı.



ABD'de bir CEO sordu

Kredi derecelendirme kuruluşlarını çok severim, onlar da bizi severler. ABD ziyaretimde bir CEO sordu; 'Bunların arası sizinle iyi değil, neden?' diye. Ben de 'bunlar sipariş üzerine not verirler. Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke içinde bizi gösterdiler ama buna inanmıyorum' dedim. Ülkeye döndük notumuzu düşürdüler. Notumuzu düşürdüler de ne oldu? Hazine hemen piyasa yaptı ve bir ilgi hazineye oldu.



Avraysa Tüneli'ne gelsinler

İstediğiniz kadar düşürün. Türkiye kalkınmaya devam ediyor. Siz Türkiye'nin gerçeklerinden uzaksınız. Bunların cebine üç-beş kuruş para koy, istediğin notu al. Yalancı çobana döndüler, biz bunu yutmayacağız. Avraysa Tüneli'ni açıyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları gelsinler, bu tünelden geçsinler."









#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kredi Derecelendirme Kuruluşu
8 yıl önce