|

Ekonomide istikrar kabinesi

Beklenen kabine değişikliği dün yapıldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Savunma Bakanlığı’na kaydırılması ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Ahmet Eşref Fakıbaba’nın getirilmesi dışında ekonomiyle ilgili olan isimlerde bir değişiklik olmadı. Bu durum, ‘ekonomide istikrar kabinesi’ olarak nitelendirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:35 - 20/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek

16 Nisan referandumunun ardından yapılması beklenen kabine değişikliği uzunca bir bekleme döneminin ardından dün gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme, iş dünyasının da dikkatlerinin Ankara’ya çevrilmesine neden oldu. 1,5 saat süren görüşmenin ardından Yıldırım’ın açıkladığı 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde, bir önceki kabinede görev yapan ekonomiyle ilgili isimler ağırlıklı olarak yerini korudu.

EKONOMİDE 8 İSİM YERİNDE

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan aynı görevleri yapmaya devam edecekler.

İŞ DÜNYASI MEMNUN

Kabineni ekonomi ayağındaki iki değişiklik; bir önceki kabinede birçok ekonomik kurumun bağlı bulunduğu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Milli Savunma Bakanlığı'nı kaydırılması ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Ahmet Eşref Fakıbaba’nın getirilmesi olarak dikkat çekti. Ekonomiyle ilgili bakanlardan sekizinin yerini koruması iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.


MÜSİAD: İNANCIMIZ TAM

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaa, yenilenen kabineyle Türkiye’nin, ekonomi başta olmak üzere yapılacak yeni reform ve projelerle, belirlediği büyük hedeflere doğru istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine yürekten inandığını söyledi. Hedeflenen güçlü Türkiye için üretimin ve sanayinin odak noktası olduğu bir ekonomi anlayışı gerektiğini ifade eden Kaan, MÜSİAD olarak, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefi yolunda, bunun bir parçası olacak şekilde işbirliğine önem vermeye devam edeceklerini belirtti. Kaan, “Ülkemizin sağlam adımlarla, güçlü bir geleceğe yürümesi hepimizin ortak temennisidir. Bu düşüncelerle, yeni kabineye görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

EKONOMİK İSTİKRARI ÖNCELEYEN BİR KABİNE

Yeni kabinede ekonomi yönetiminin başında olan isimlerin yerinde kaldığına dikkat çeken Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, “Yeni kabinede ekonomik istikrar öncelenmiş” dedi. Mehmet Şimşek, Berat Albayrak, Faruk Özlü, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Bülent Tüfenkçi ve Lütfi Elvan gibi başarılı bir grafiğe sahip isimlerin tekrar yer almasını memnuniyetle karışladıklarını belirten Koca, “İş dünyasının temsilcileri olarak bizler için de ekonomide istikrar çok çok önemli bir husustur. Bu istikrarın korunması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Yeni kabinenin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını diler, üstün muvaffakiyetler dileriz” diye konuştu.

DEVAMLILIK
MEMNUNİYET VERİCİ

Yeni Bakanlar Kurulunun hayırlı, uğurlu olmasını temennisinde bulunan DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ise iş dünyası olarak bugünden itibaren görev alan kabinenin geçmiş dönemde başlatılan reformlara her alanda devam edeceğine inandıklarını belirtti. Vardan, Ülkemiz iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini yürütmekle görevli kurumu DEİK olarak, bilhassa yurt dışı temaslarda uzun süreli ve sürdürülebilir ilişkilerin çok önemli olduğu bilinciyle, yeni kabinede dış ilişkilerde sürekliliğin sağlanıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu çerçevede 2019 yılına kadar, ekonomik büyümeyi önceliklendiren ve Türk iş dünyasının beklentilerine cevap verecek ekonomik dönüşüm programlarını heyecanla bekliyoruz” dedi.

UYUM İÇİNDE OLACAĞIZ

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yeni Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bayındır, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sayın Kurtulmuş’un deneyimli bir siyasetçi olarak özel sektör ile el ele sektörün sorunlarına eğileceğine ve olumlu adımlar atacağına inanıyoruz. Turizmde birtakım sıkıntıların yaşandığı bugünlerde, yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş ile turizmdeki söz konusu sıkıntıların aşılması yönünde uyum içinde olacağımıza inancımız tamdır. Yeni bakanımızın en büyük şansı Kültür ve Turizm Bakanlığında son derece deneyimli ve işinin ehli bir kadronun olmasıdır.”

#Ekonomi
#İstikrar
#Kabine
7 yıl önce