|

Ekonomide topyekun kalkınma

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın tamamlanmak üzere olduğunu açıkladığı torba tasarıda vergi, yatırım, üretim, istihdam gibi toplumun geniş kesimlerinin yanı sıra, işletmelerin, kırsal alandaki vatandaşların çözümünü beklediği sıkıntılar giderilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:31 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Ekonomide topyekun kalkınma
​Ekonomide topyekun kalkınma

Bütün bakanlıkların vatandaşlara ve işletmelere kolaylık getirmesini sağlayacak torba düzenlemesinde bu kez mücavir alan içindeki tarım arazilerinin satışa çıkarılması var. Yine kamu binalarının kentsel dönüşüme konulması da getiriliyor. Geleneksel finansman araçlarına ihtiyaç duyup alamayan işletmelere yeni sermaye piyasaları araçları sunulması da torbada yer alıyor.

AY SONUNDA MECLİSTE

Ağbal, Bakanlar Kurulu’nda söz konusu düzenlemelerin yer alacağı torba yasa sunumunu yaptığını açıkladı. Sunumda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın maden üretimi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın tüketiciler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da iş hayatıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı belirlendi. Düzenlemenin Eylül sonuna kadar Meclise sevk edilmesi bekleniyor.

#Naci Ağbal
#Ekonomi
#Eylül
7 yıl önce