|

Ekonomiyi reform paketi canlandırdı

Üretim Reform Paketi ile sanayi kesimine çok önemli destek ve teşvikler getirildi. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik, paketin üretim, ihracat, Ar-Ge ve istihdama etkisinin olumlu sonuçları olacağını söyledi. Etkinin yakın zamanda görülmesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:49 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ekonomiyi reform paketi canlandırdı
Ekonomiyi reform paketi canlandırdı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik, Üretim Reform Paketi ile sanayicilere çok önemli destek ve teşvikler sağlandığını belirtti. Çelik, “Paketin üretim, ihracat, Ar-Ge ve istihdama etkisinin olumlu sonuçlarını yakın zamanda alacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı.

ÜRETİM ARTTI

Ekonomik krizin üstesinden gelinmesi için son bir yılda üretim ve istihdamın artırılmasına yönelik önemli destek ve teşviklerin uygulanmaya başlandığına dikkati çeken Çelik, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5’lik büyüme performansı yakalanmasının söz konusu desteklerin sonucu olduğunun altını çizdi. Üretim Reform Paketi ile sanayileşmenin yeniden milli davaya dönüştüğüne de vurgu yapıldı.

'FAİZLERİ DÜŞÜRÜN'
ÇAĞRISINA DESTEK

Çelik, “Paketle sanayi kesimine çok önemli destek ve teşvikler getirildi. Bu paketin üretim, ihracat, Ar-Ge ve istihdama etkisinin olumlu sonuçlarını yakın zamanda alacağımıza inanıyoruz. Paketin en önemli yanı ise sanayicilere yani üretenlere yeniden itibar kazandırması. Başbakan Binali Yıldırım’ın faizler konusunda bankalara yaptığı çağrıyı da destekliyoruz. Faizlerin düşürülmesi KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracak” konuştu.

#Ekonomi
#Reform paketi
7 yıl önce