|

Ekoturizmle canlanacak

Doğu Karadeniz, ekoturizmde söz sahibi olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz'in ekoturizmde söz sahibi olması için çalışma başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2016 lundi
Güncelleme: 23:40 - 13/11/2016 dimanche
Yeni Şafak

Bu çerçevede Doğu Karadeniz'in sahip olduğu tabi güzelliklerini ortaya koyan tabiat turizmi ağ haritası oluşturuldu. Bakanlık olarak son yıllarda tabiat turizminde oldukça büyük mesafeler katettiklerin belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Özellikle Doğu Karadeniz'de potansiyeli yüksek olan tabiat turizmi kaynak değerlerini harekete geçirmek maksadıyla yeni tesisler, tabiat parkları ve tabiat anıtları tesis ettik” dedi.



EN ÖNEMLİ DEĞER


Tabiat turizmi aktivitelerinin bir arada görüneceği, turistlerin bölgede daha fazla kalmasını sağlayacak tabiat turizmi ağ haritasını oluşturduklarını söyleyen Prof. Eroğlu “Bu haritaları bütün Türkiye'yi kapsayacak şekilde yapmaya devam ediyoruz. Tabiat turizmine yeni bir boyut kazandırıp kriterlerini oluşturmayı ve sertifikalandırmayı planlıyoruz. Tabiat turizmiyle dünya ekoturizminde söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'unu oluşturan ekoturizm gelirinden güzel Türkiye'mizin de yeterli payı almasını sağlayacağız” şeklinde konuştu. Türkiye ekoturizminde Doğu Karadeniz'in en önemli değer olduğunu vurgulayan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu değerlerimizi tam olarak harekete geçirerek, ekoturizmden yöre halkının faydalanmasını ve bölgenin ekoturizm merkezi olmasını sağlayacağız. Bu amaçla dünyanın en büyük seyahat sitesi olan TiripAdvisor adlı internet sitesinde bu alanlarımızı tanıtıyor ve yapılan yorumlarla mükemmellik belgesi alıyoruz”




#Ekoturizm
#Doğu Karadeniz
#Veysel Eroğlu
il y a 7 ans