|

Emekliye 200 lira

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği promosyon sorunu nihayet çözülüyor. Devreye giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu özel ve kamu bankalarıyla yapılan görüşmeleri hızlandırdı.

Yeni Şafak
07:32 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 07:41 - 14/02/2016 Pazar
Diğer

Bakan Soylu,"Kamu, özel bankalarla görüşüyoruz. Bugüne kadar gelen yıllık 100 liralık önerinin iki katına çıkmayı amaçlıyoruz" dedi. Daha önce Denizbank ile yapılan anlaşma gereğince ilk defa maaşını alanlara banka üç yıl kalmak şartı ile 300 lira teklif ediyor. Tabi bu arada kredili mevduat hesabı açma zorunluluğu da getiriyor. Emekliler bu tür zorunlulukların olmaması gerektiğini belirterek, "Promosyon yıllık olmalı ve hiçbir şart koşulmamalı. Kredili mevduat hesabı açarak zaten verdikleri parayı faiz olarak geri almak istiyorlar. Yapılan pazarlıklarda emeklilerin hakları düşünülmeli" dediler. Yapılan yeni görüşmelerde promosyonun yıllık olacağı ve herhangi bir şart koşulmadan emeklilere ödeneceği belirtiliyor. Memurlar ise belli dönem için (1-3 yıl) promosyon alıyor. Bu promosyon aldıkları brüt maaşın yüzde 60'ını buluyor. Emekliler için bankalara her yıl yaklaşık130 milyar lira para yatırılıyor. Bankalar bu paraları kullanıyor. Emekliler ayrıca kredi, kredi kartı gibi bankalara para kazandıracak ürünleri de kullanıyor.



1 GÜNDE BİTECEK

Bakan Soylu emeklilik işlemleriyle ilgili de bilgi vererek, "Emekli Sandığı ve SSK'nın birbiriyle ilişkilendirildiği bir sistem kuracağız. Bir ayda yapılan emeklilik işlemleri bir güne düşecek" dedi. Böylce emekli olmak isteyenler müracaat ettikleri gün işlemlerini bitirmiş olacak.



97 BİN KAMU GÖREVLİSİ ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılında yaklaşık 97 bin kamu görevlisi ataması gerçekleştirileceğini söyledi. Takvim'in haberine göre, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2016 Yılı Bütçesi görüşmeleri sırasında bir sunum yapan Bakan Soylu memur adaylarına müjde verdi. Soylu bu yıl içinde toplamda 97 bin yeni personelin devlet kurumlarında işe başlayacağını söyledi.


#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu
#Emekli
#Promosyon
#Banka
8 yıl önce