|

Emekliye 900 TL masada

Promosyonda 900 TL masaya geldi. Çalışma Bakanlığı ile süren görüşmelerde bankalar emeklilere promosyon tekliflerini 900 TL'ye çıkardı

Yeni Şafak
09:10 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 25/03/2016 Cuma
Diğer

11 milyona yakın emekliye promosyonda önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile masaya oturan bankalar, promosyon tekliflerini artırmaya devam ediyor. Bankalar, promosyon tekliflerini 3 yıllık dönem için 900 TL'ye kadar çıkardı. Emeklilerin promosyon isteğini hayata geçirmek için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla birbiri ardına görüşmeler yapıyor. Masaya ilk etapta yıllık 100, 3 yıllık dönem için 300 TL promosyon teklifiyle oturan bankalar, pazarlıklar sonucu bu rakamı yıllık 200, 3 yıllık 600 TL'ye çıkarmıştı. Bankalar emeklilere promosyon teklifini artırdı. Takvim'de yer alan haberde 3 yıllık dönem için 900 TL olan tutarı bankaların kabul ettiği belirtiliyor.



KMH KABUL EDİLEMEZ

Ancak emeklilere maaşlarını 3 yıl şubelerinden almaları karşılığında 900 TL promosyon ödemeyi taahhüt eden bankaların bir şartı var. O da promosyon karşılığında emeklilerin kredili mevduat hesabı (KMH) açmaları. Çalışma Bakanlığı'nın ise KMH talebini kabul etmediği ve ay sonuna kadar süre tanıdığı ifade ediliyor. KMH kabul edilirse ödenen para faiz olarak geri alınabilecek.



Memur emeklilerinden Bağ-Kur kapsamında çalışanların geliri, bu ay destek primi kesintisinin kalkması ile yüzde 11,1 arttı. Nisan'da da SSK ve Bağ-Kur emeklileri artışı maaşlarında görecek.


#Emekli aylığı
#banka promosyonu
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
8 yıl önce