|

En güvenli Subaru Türkiye’de

Yeni platformda geliştirilerek Türkiye pazarına sunulan ilk model olan yeni Subaru XV, 1.6 litrelik vergi avantajlı, düşük yakıt tüketimli motoru, segmentinde simetrik sürekli dört çeker sistemi ile göz doldurdu. Subaru XV, EyeSight sürüş destek teknolojisiyle 114 bin 900 liradan satışa sunuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Halil Karagülle
Halil Karagülle

Subaru, tamamen kendi geliştirdiği Yeni Global Platform ile tarihindeki en önemli değişimlerden birini, Türkiye’de yeni Subaru XV ile başlatıyor. Subaru, hem güvenlik, hem yol tutuş, hem de elektronik destek sistemlerini bir arada daha etkin üretebilmek için geliştirdiği yeni platform ile SUV segmentinde standartları yeniden belirliyor.

3 DONANIM SEÇENEĞİ VAR

Yeni Subaru XV, Türkiye pazarına 3 farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Xtra, Xtreme ve Xclusive donanımlarına sahip olan yeni Subaru XV’nin fiyatları 114 bin 900 lira ile 149 bin 900 lira arasında değişiyor. Tüm Subaru XV modellerinde 1.6 litrelik Boxer benzinli motor kullanılıyor. 6 bin 200 d/d’de 114 beygir güç ve 3 bin 600 d/d’de 150 Nm tork sunan Yeni Subaru XV’nin ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km. Yeni Subaru XV’nin tüm versiyonlarında, EyeSight sürüş destek teknolojisinin yanısıra; ön, yan ve perde hava yastıklarına ek olarak sürücü diz hava yastığı, geriye katlanabilir pedal sistemi, X-Mode ve Aktif Tork Yönlendirme standart olarak sunuluyor.

PERSPEKTİFİMİZ EN
GÜVENLİ OLMAK

Subaru çatısı altında en önemli konunun güvelik olduğunu aktaran Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle, “Subaru, tüm modellerinde kullandığı motor, şanzıman ve güvenlik teknolojilerini kendisi geliştiriyor. Üretim verimliliği de tüketicilere çeşitli avantajlar olarak yansıyacak. Subaru, Yeni Global Platform’u ile ‘Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası’ olmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

BU YIL 300, SENEYE BİN ADET SATACAK

Türkiye pazarındaki konumları ile ilgili de açıklamalar yapan Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Türkiye’de SUV'un payı yüzde 17.3’e yükseldii. Bu segmentin büyümeye devam edeceğine inanıyoruz. SUV segmenti içinde en büyük paya sahip kompakt SUV sınıfında yer alan Yeni Subaru XV için, 2017 sonuna kadar 300 adet, 2018 yılında ise bin adet satış hedefliyoruz” dedi.

#Türkiye
#Subaru
6 yıl önce