|

Endüstriyel robotlar görücüye çıktı

Endüstriyel robotlar, WIN EURASIA Metalworking Fuarı’nda görücüye çıktı. Fuarda 18 firmanın robotik çözümlerinin yer aldığı özel alanda, 'Endüstri 4.0' gibi imalat endüstrisindeki yeni trendler sergileniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:13 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Endüstriyel robotlar, WIN EURASIA Metalworking Fuarı’nda görücüye çıktı.
Endüstriyel robotlar, WIN EURASIA Metalworking Fuarı’nda görücüye çıktı.

Endüstriyel robotlar, bu yıl 22'incisi düzenlenen, sac işleme, yüzey işlem ve kaynak teknolojileri fuarı WIN EURASIA Metalworking'de görücüye çıktı. Dünya genelinde 3 yıl içinde yüzde yüz artışla 3 milyona çıkması beklenen endüstriyel robotların üretimde hızla yayılması akıllara; “İnsanların işini elinden mi alacak” sorusunu da beraberinde getiriyor. Sektör profesyonelleri, endüstriyel robotlarla birlikte üretimin artacağını, beraberinde de yeni istihdam alanlarının açılacağını iddia ediyor. Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin ise bu sürecin dışında kalması pek mümkün değil.



YENİ TRENDLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Robotik teknolojilerin üretim süreçlerindeki artan önemine dikkat çekmek amacıyla ilk kez 2015 yılında düzenlenen ve yoğun ilgi gören Robotics Sergi ve Forum Alanı, bu yıl ikinci kez ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) işbirliği ile Tüyap'taki WIN EURASIA Metalworking Fuarı'nda, ziyaretçileriyle buluştu. 18 firmanın robotik çözümlerinin yer aldığı özel alanda, “Endüstri 4.0” gibi imalat endüstrisindeki yeni trendler sergilendi.







3 YILDA% 100 ARTIŞ BEKLENTİSİ


Sanayi alanında insanların yerini robotlar alıyor. Özellikle montaj, kaynak, taşıma gibi alanlarda robotların kullanımı her geçen gün artıyor. Buhar gücünün keşfiyle başlayan endüstri devriminde 4'üncü aşama yaşanıyor. Endüstriyel robotların 2019 yılında 3 milyona çıkması bekleniyor. Bu da 3 yıl içinde kullanılan endüstriyel robotların yüzde 100 artması demek.



ROBOTLAŞMA KAÇINILMAZ


ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı, endüstride robotlaşmadan kaçınılamayacağını belirterek, “İnsanlar, fiziksel olarak bir şeyleri 8 saatte yapmak yerine artık beyinsel olarak 4 saatte yapacak. İş çalışma süreleri kısalacak fakat daha çok bilgiye dayalı bir toplum olacağız. İnsanın fiziksel olarak çalışmadığı ama makinelere iş yaptırdığı bir kavram diyebiliriz Endüstri 4.0 için. Ne olursa olsun, kaçınılmaz” dedi.






#Endüstriyel robotlar
#Fuar
#Sanayi
7 yıl önce