|

Enerji arzında Türkiye'nin devri yaklaşıyor

KPMG Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Küresel Enerji Enstitüsü Başkanı Michael Salcher, Türk Akımı ve TANAP gibi projeler sayesinde Türkiye’nin, Avrupa’ya yönelik enerji arzında benzersiz bir konuma geleceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 05:21 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Enerji arzında Türkiye'nin devri yaklaşıyor
Enerji arzında Türkiye'nin devri yaklaşıyor

Uluslararası vergi, denetim ve danışmanlık şirketi KPMG Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Küresel Enerji Enstitüsü Başkanı Michael Salcher, Türkiye'nin iç talebi karşılamak için doğalgaz ithalatına daha fazla ihtiyaç duyacağını belirterek, “Türk Akımı ve TANAP gibi yatırım projeleri, bu talebin karşılanmasına uzun süre katkıda bulunacak. Bu iki iletim projesi sayesinde Türkiye, Avrupa'ya yönelik enerji arzında benzersiz bir konuma gelecek” dedi.



KPMG'den yapılan açıklamada, Salcher'in küresel ve Türkiye enerji piyasalarına ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.



AB'NİN DE ENERJİ MERKEZİ TÜRKİYE


Enerji politikaları, yeşil enerji, inovasyon ve müşteri davranışlarının küresel enerji piyasalarında yaşanan değişime yön verdiğine dikkati çeken Salcher, şunları kaydetti:



“Türkiye büyüyen bir ekonomi ve iç talebi karşılamak için doğalgaz ithalatına daha fazla ihtiyaç duyacak. Türk Akımı ve TANAP gibi yatırım projeleri, bu talebin karşılanmasına uzun süre katkıda bulunacak. Türkiye Rusya'nın, Almanya'dan sonra ikinci büyük doğalgaz ithalatçısı. Bu iki iletim projesi sayesinde Türkiye Avrupa'ya yönelik enerji arzında benzersiz bir konuma gelecek ve Karadeniz üzerinden gaz tedarikine önemli bir alternatif oluşturabilecek. Gazın AB ülkelerine de tedarik edilmesi halinde Türkiye, Türk Akımı ve TANAP projeleri sayesinde AB için lider bir gaz ve enerji ticareti merkezi haline gelebilir.”







Rüzgar ve
güneş için
10 yıl kaldı


Dünyanın yenilenebilir enerjinin durdurulamayacağı bir düzene doğru yol aldığını belirten Salcher, Türkiye'de de gelecek 10 yılda rüzgar ve güneş santrallerine yönelik bir yatırım dalgasının beklendiğini ve maksimum potansiyeli ortaya çıkarmak için buna uygun bir altyapıya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Salcher, şöyle devam etti: “Asya ise yoğun bir altyapı ve enerji talebiyle karşı karşıya. 2035'e kadar, küresel enerji arzının yarıdan fazlasını Asya ülkeleri talep edecek."




#Enerji
#Türkiye
#AB
#TANAP
7 yıl önce