|

'Kuşak ve Yol Projesiyle büyük bir kırılma yaşanıyor'

Siyaset Bilimi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Dünya büyük güç ve zenginlik kayması yaşıyor. Kuşak ve Yol Projesiyle büyük bir kırılma yaşanıyor, yaşanacak" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
10:48 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 11:31 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset Bilimi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset Bilimi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset Bilimi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Dünya büyük güç ve zenginlik kayması yaşıyor.

yle büyük bir kırılma yaşanıyor, yaşanacak.
  • Önümüzdeki 10 yıl içerisinde büyük bir ekonomik çarpışmayı yaşayacağız. Dünyadaki ağırlık merkezinin kaymasının doğuracağı sosyolojik ve politik krizlerle karşı karşıyayız. 21. yüzyıl zor bir yüzyıl olacak.

15 Temmuz 2016. Tarih boyunca hiçbir düşman devleti bile bu denli şiddete başvurmadı, bunlar ihanetin de ötesinde vahşete imza attı. Beyinleri öyle bir yıkanmış bir ihanet şebekesi ki kutsalına, devletine, annesine babasına ihanet eden bir ihanet yapısı ortaya çıktı. Türkiye'yi dünyaya karalamak için zehrini akıtıyorlar. Düşman çok. Bizlerin yeni bir yüzyılın kurulduğu bu günlerde Türkiye'yi yeni süreçlere hazırlama noktasında çok büyük vebali olduğunu unutmamamız lazım.

  • Türkiye kim ne derse desin çok büyük ve güçlü bir ülke. İlim neredeyse en iyisini, en güzelini öğrenip ülkemizde uygulayacağız. Hepimiz için en önemli şey 80 milyonun kardeş olduğu gerçeğidir.

Brezilya ve Venezuela'nın başına gelenleri takip edin. Bakın oralarda da bu şekilde girişimler var. Tam dinamikler değişime girerken dışarıdan çok ilginç müdahaleler geliyor.

  • Türkiye ihracatı 30 milyar dolarlardan 150 milyar dolarlara çıktı. Dünyada Türkiye olarak ekonomik ve siyasi ilişkileri büyüteceğiz.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çalışmalara başlayınca göreceksiniz ki karşılığını mutlaka alacak ve memlekete hayırlı olacaksınız. Benim için en önemli bakanlık, Enerji Bakanlığı'dır. Kimse sorumluluğunu unutmadan çalışırsa ülkemizi daha ileriye taşırız.

Birileri çıldırsa da Türkiye her gün adım adım büyüyor. Dev projeleri yapamıyoruz demişlerdi, hani? Hepsini yapıyoruz, yapacağız.


#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
#Berat Albayrak
7 yıl önce