|

Enerji dünyasının devleri İstanbul'da

Küresel petrol ve doğalgaz sektörünün geleceği İstanbul’da belirleniyor. Bugün başlayacak 22. Dünya Petrol Kongresi’ne 5 günde 20 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Kongrede petrol ve doğalgaz ile ilgili yatırımlardan, işbirliklerine kadar enerji alanında pek çok konu tartışılacak.

Yeni Şafak
10:01 - 9/07/2017 Pazar
Güncelleme: 11:00 - 9/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
22. Dünya Petrol Kongresi
22. Dünya Petrol Kongresi

Dünya enerji sektörünün en büyük oyuncularının bir araya geleceği 22. Dünya Petrol Kongresi Cumhurbaşkanlığı himayesinde bugün İstanbul Kongre Merkezinde başlıyor. Petrol ve doğalgaz ile ilgili yatırımlardan, işbirliklerine kadar enerji alanında pek çok konunun tartışılacağı zirve 13 Temuuz'a kadar sürecek.


20 bin ziyaretçi
"TurKEY for Energy" (Enerji için anahtar Türkiye) mottosuyla gerçekleşecek olan zirve 3 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşecek bu yılki zirveye ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Azerbaycan, Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan devlet başkanları katılacak.

Petrol ve doğal gaz sektörünün en prestijli organizasyonuna 20 bine yakın ziyaretçinin yanında iş dünyasından temsilciler ve yaklaşık 30 ülkeden bakanlar da katılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Petrol Konseyince organize edilen 22. Dünya Petrol Kongresi (WPC) kapsamında düzenlenecek törene ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu.


Enerji için anahtar Türkiye

Kongre kapsamında yapılacak toplantılarda, çalışma gruplarının gündemi, küresel petrol ve doğalgaz sektörünün güvenliği ve kaynaklarının geleceği, düşük karbonlu çözüm önerileri, enerjinin verimliliğine yönelik politikalar olmak üzere sektörün altyapı ve yatırım imkanları olacak.


#Türkiye
#22. Dünya Petrol Kongresi
#Cumhurbaşkanlığı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Petrol
#Doğalgaz
7 yıl önce