|

Enerjimiz arttıkça birileri üzülüyor

Enerji Bakanı Albayrak, elektrik üretiminde yerli kaynakların payını en az üçte ikiye çıkarmamız gerektiğini söyledi. Albayrak, "Türkiye enerji için yılda 50 milyar dolar dışarı verirken, rakam azalacak. Bu, birilerini üzecek ve farklı yolları denemeye itecek" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:05 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 15. Kuruluş Yıldönümü programında yerli enerji için yapılan yatırımların önemini anlattı. Ankara'da düzen düzenlenen toplantıda konuşan Albayrak, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte yerli enerji kaynaklarına yöneleceğini belirtti.



BAŞARI ENERJİYLE İLGİLİ


Albayrak, bakanlık olarak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiklerini hatırlatarak, "Yılda ortalama 50 milyar dolar enerji ve maden ithalatına veren bir ülkeden, bir bakmışsınız 10 sene sonra enerji ihraç etmeye başlamış bir ülke olmuşuz" diye konuştu.



Enerji sektöründe yapılacak düzenlemelerde EPDK'ya büyük görev düştüğünü ifade eden Albayrak, Türkiye'nin geçen yıl elektrik üretiminin yüzde 49,3'ünü yerli kaynaklardan sağladığını söyledi. Albayrak, yerli kaynakların enerji üretimindeki payını artırılacağını belirterek, "Önümüzdeki 10 yılda elektrik üretiminde yerli kaynakların payını en az üçte ikiye çıkarmamız lazım" dedi.





FARKLI YOL DENEYECEKLER


Albayrak, şunları kaydetti: "Türkiye enerji için yılda 50 milyar dolar dışarı verirken, daha az vermeye başlayacak. Bu, birilerini üzecek, sinirlendirecek ve farklı yolları denemeye itecek. Bunu son 3-4 yıldır yaşıyoruz. Arkasında malum ülkelerin olduğu, terör örgütleri üzerinden, PKK'sı, FETÖ'sü, akıl akıl peşime takıl... Bu söylemlere katılanları da görüyoruz. Ciddiye almıyoruz, almayacağız."



HERKES İÇİN ORTAK HEDEF


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji piyasasının en ücra köydeki vatandaştan en büyük şirketin yöneticisine kadar herkesi ilgilendirdiğini belirterek, "Bu piyasayı herkesin faydasını gözeterek, adaletle işletmek ve geliştirmek gibi zor ve hassas bir görevimiz var. Biz bunun bilincindeyiz ve bu gayretle çalışıyoruz" dedi. Yılmaz, "Bu piyasayı herkesin faydasını gözeterek, adaletle işletmek ve geliştirmek gibi zor ve hassas bir görevimiz var" diye konuştu.








#Enerji Bakanı
#Berat Albayrak
#PKK
#FETÖ
7 yıl önce