|

'Enflasyon 2018'in başında 7-8 bandına düşer'

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, enflasyonun Aralık ayında tek haneye, 2018'in ilk çeyreğinde ise 7-8 puana gerilemesini beklediğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:03 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 15:14 - 15/09/2017 Cuma
Reuters
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan

Enflasyonla mücadeleyi "çok ayaklı bir süreç" olarak tanımlayan Karahan, "Döviz kuru hâlâ önümüzdeki dönemde geçişkenlik anlamında izlemiz gereken bir faktör olacak" dedi.

Enflasyonda temel bir katılığın olduğuna da dikkat çeken Karahan, "Geçmişten, enflasyonist bir kültürden gelen bazı birikimler var. Bu nedenle fiyat istikrarında ısrarcı olmak, TCMB'nin bu görevi hakkıyla yürütmeye devam etmesi bu davranışı da en iyi şekilde şekillendirecektir diye düşünüyorum" dedi.

Karahan Aralık'ta baz etkisiyle enflasyonun tek haneye gerilemesini beklediğini belirterek, "2018'in ilk dönemlerinde de daha da yumuşak bir enflasyonla karşı karşıya kalabiliriz. 2018 ilk çeyrekte ise enflasyonun yüzde 7-8 bandına düşebileceği kanaatindeyim" dedi.

Üretici fiyatlarındaki seyrin yakından takip edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Karahan, "Bu kanaldan gelen fiyat artışlarının arkasındaki nedenlere ve gelişmelere odaklanmak gerekiyor. Son ÜFE rakamlarına baktığımızda ara malı fiyatlarında ciddi bir artış gözleniyor. Burada girdi maliyetleri dövizdeki geçişkenlik söz konusu oluyor... TÜFE'de alınan önlemler gibi ÜFE'de de ne yapabiliriz bunun üzerinde durmak gerekiyor" dedi.

#Hatice Karahan
#Enflasyon
#Cumhurbaşkanlığı
7 yıl önce