|

Erdoğan: Enflasyonun bir numaralı sebebi faiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ve Sırbistan ziyaretleri sonrası enflasyon ve faizle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Enflasyonun bir numaralı sebebi faizdir. Baştan beri hep bunu söylüyorum ve bu doğru orantılıdır diyorum. Faizi düşürdünüz, enflasyon düşer; faizi yükselttiniz, enflasyon yükselir" dedi.

Yeni Şafak ve
07:16 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 07:21 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönüş yolunda beraberindeki gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonla ilgili tespitlerde bulunurken, bankaları faiz konusunda bir toplantıya çağıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o tespitleri şöyle oldu:

Ekonominin koordinasyonu noktasında, düzenli bakanlar kurulu gibi önümüzdeki bir - bir buçuk yıl için biraz daha dizginleri ele alacağınız bir yaklaşım tarzınız olacak mı? Bir de istişari mekanizma olarak Ekonomik Sosyal Konsey’i yeniden toplamayı, durum değerlendirmesi yapmayı düşünür müsünüz?

Ben bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar aslında zaten zaman zaman, şu anda da yaptığımız işler. Fakat şu anda önümdeki en önemli hedeflerden bir tanesi, bu faiz noktasındaki çalışmadır. Faiz hususunda da özellikle başta devlet bankaları olmak üzere toparlayıp ondan sonra diğer bankaları da bir araya getirmek suretiyle faizi nasıl frenleyeceğiz ve faizi nasıl daha da düşüreceğiz? Ki - bakın buraya geliyorum yine, bunda iddialıyım - enflasyon düşsün. Enflasyon birilerinin dediği gibi domates salatalık işi değil. Enflasyonun bir numaralı sebebi faizdir. Baştan beri hep bunu söylüyorum ve bu doğru orantılıdır diyorum. Faizi düşürdünüz, enflasyon düşer; faizi yükselttiniz, enflasyon yükselir.

#Enflasyon
#Faiz
#Ekonomi
#Recep Tayyip Erdoğan
#Banka
#Ukrayna
#Sırbistan
7 yıl önce