|

Erdoğan: Devlet tepenize biner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yaptığı konuşmada OHAL ilanı nedeniyle bazı ürünlerin fiyatlarının artırılamasın tepki göstererek, "Eğer böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa, bilsinler ki bunların tepesine devletimiz de biner, hükümetimiz de biner" ifadelerini kullandı. Erdoğan, finans​ sektörüne​ 'faizleri düşürün' çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
22:02 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 19:30 - 22/07/2016 Cuma
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü hal ilanı nedeniyle bazı ürünlerin yüksek fiyattan satılmasına sert tepki gösterdi,


finans sektörüne de 'faizleri düşürün' çağrısı yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:


"Bazıları diyorlar ki, 'böyle dönemlerde finans sıkıntısı çekilir.' Evelallah Türkiye böyle bir finans sıkıntısını çekmeyecek. Bizim hazırlıklarımız var bu noktada. Tüm yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz.



Yatırımcı çok daha farklı adımları atabilsin


Finans sektörüne sesleniyorum: Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin.



Hükümet aynı görevini yapacak


(Olağanüstü Hal ilanı) Tabii burada istismarı yapılan bir konu daha var. Nedir o, 'ekonomi çöker.' Ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Silahlı Kuvvetler falan hepsi kendi görevleri ne ise o görevinin başında. Aynı şekilde polisimiz görevinin başında. Peki anormal olan ne? Hükümet, aynı görevini yapacak, tam aksine bir de valiliklerin görevleri artacağı gibi valilerin bu noktadaki gücü daha da artacaktır ve tasarruf alanları valilerimizin daha da artacak ve böylece illerimizde de inşallah ekonomik çalışmalardaki, müteşebbisimizin çalışmalarındaki süreç daha da hızlandırılacaktır.



D
evletimiz
bunların tepesine biner


Olağanüstü hal ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum; eğer böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa, bilsinler ki bunların tepesine devletimiz de biner, hükümetimiz de biner



Sen kimsin, haddini bil


(S&P'nin Türkiye ile ilgili not açıklaması) Sana ne, sen kimsin ya, haddini bil! Sen Türkiye ile ilgili böyle bir açıklama yetkisine sahip değilsin. Ama tabii bunların derdi başka. Bunların bu yaptıkları açıklamalar tamamıyla siyasidir. Bu Türkiye düşmanlığından kaynaklanmaktadır."



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa
#Faiz
#Finans sektörü
8 yıl önce