|

Eşdeğer parçaya 65 belge

Eşdeğer Parça Uygulaması’nda sayı yükseliyor. TSE eliyle 10 ayrı firmaya 65 belge verildiğini açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “TSE, bugüne kadar motor kaputu, tampon, yağ ve hava filtresi gibi parçalar için eşdeğer belgesi verdi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 01:36 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Çayırova ilçesinde TOSB Otomotiv Test Merkezi'nin açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hem otomotiv gibi köklü sektörlerde daha yenilikçi bir üretim yapısına geçmesi hem de havacılık, biyoteknoloji, enerji gibi sektörlerde bir ivme yakalaması gerektiğini söyledi. Türkiye'de ekonomik büyümenin temel itici gücünün sanayi sektörü, sanayinin lokomotifinin de otomotiv sektörü olduğunu vurgulayan Özlü, “Dünya araç üretiminde 16. sırada, AB'de ise 6. sırada yer alıyoruz. Avrupa Birliği'nde otobüs ve hafif ticari araç üretiminde birinci, kamyon üretiminde ise ikinci sıradayız” diye konuştu. Türkiye'nin dünyada önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri olmasını sağlayan en önemli unsurun tedarik sanayisinin gelişmiş olması olduğuna dikkati çeken Özlü, “Bu sektörde, bir Türk markası geliştirmemiz gerekiyor” derken, bunu yan sanayicilere olan güvenleri dolayısıyla söylediklerini anlattı.



AR-GE MERKEZİ 300 OLDU


Bakan Özlü, yan sanayinin üretim kalitesinden ve çeşitliliğinden memnun olduklarını ancak daha büyük başarıları da gerçekleştirebileceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cuma günü, Ar-Ge merkezi belgesi verdiğimiz firma sayısı 300'e ulaştı. İnşallah bütün sektörlerimizde daha fazla sayıda Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin kurulduğunu göreceğiz.”



10 FİRMAYA 65 BELGE


Otomotiv yan sanayi için çok önemli olan Eşdeğer Parça Uygulamasını hayata geçirdiklerini anımsatan Özlü, bu uygulamayla yerli üretimi ve sanayicileri desteklediklerini, 2015 Haziran ayında başvuruları almaya başlayan TSE'nin, bugüne kadar motor kaputu, tampon, yağ ve hava filtresi gibi parçalar için 10 ayrı firmaya 65 belge verdiğini, bunlar ve benzeri diğer çalışmalarla, yerli ve yenilikçi üretime destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.



#Çayırova
#Otomotiv Test Merkezi
#TSE
7 yıl önce