|

Ev alacaklara yardım müjdesi

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:15 - 27/01/2015 Salı
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak amacıyla para biriktiren vatandaşa yüzde 15-20'lik devlet yardımı yapılacağını söyledi.

İnşaat Sektörü Zirvesi’nde konuşan Davutoğlu, en çok istihdam sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün iç ve dış boyutta stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Başbakanlık olarak meselelerinizle doğrudan ilgileneceğiz. Projeleriniz ile yurtdışında da büyükelçilik vasıtasıyla ilgileneceğiz. Sizin yurtdışında, önünde Türk bayrağı dalgalanan şantiyeniz bizim büyükelçiliğimizdir” ifadelerini kullandı.  Başbakan toplantıda ev almak için birikim yapan vatandaşlara da destek müjdesi verdi. 

KONUT İÇİN DEVLET DESTEĞİ

Davutoğlu, şunları söyledi: “Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. ‘Ben konut için para biriktiriyorum’ diyen bir vatandaş,  konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse, devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak” diye konuştu. Bu arada destekten yararlanmak için ilk konut olması, oturmak amacıyla alınıyor olması ve kişinin adına kayıtlı başka bir gayrimenkul olmaması gerekiyor. 
#Ahmet Davutoğlu
#konut
#yardım
9 yıl önce