|

Faiz tuzağına dikkat

Kredi kartları taksit gibi avantajları ile alışverişleri kolaylaştırıyor. Ancak tam ve zamanında ödeme yapılmadığında faiz sarmalı ile başınıza bela oluyor..

Yeni Şafak
06:55 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 04:56 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kullandığımız kredi kartlarının hayatımızı kolaylaştıran birçok faydası gibi, zaraları da bulunuyor. Yaptığınız alışverişlerde taksitin sefasını sürerken, ödemelerinizi aksatıp faizin cefasını çekmeyin.



KREDİ KARTININ FAYDALARI:

* Kredi kartının en büyük kolaylığı alışverişinizi önceden yapıp, ödemelerini daha sonra gerçekleştiriyor olabilmeniz.


* Kayıt dışı ile mücadelede en büyük silahtır.


* Her 1 TL'lik nakit kullanımı yerine aynı oranın kredi kartı ile harcanması vergi gelirlerini 19 kuruş artırır.


* Kullandığınız kredi kartının hangi özellikleri var öğrenin. Örneğin; seyahat mili kazandıran bir kart mı ya da alışverişlerinizde size özel ek puanlar toplayabiliyor mu? Takvim'in haberine göre, kredi kartı kullanımında bu özelliklerin her biri size avantaj sağlayacaktır.



ZARARLARI:

* Eğer kart borcunuzun her ay asgari tutarını ödüyorsanız ileride sizi birçok sorun bekliyor olacak. Ödemediğiniz borcunuza ciddi oranda bir faiz işlemeye başlayacaktır. Üstelik yaptığınız bu asgari ödeme kredi notunuzu da etkileyecek.



* Kredi kartının diğer bir kullanım şekli de, şubelerden veya ATM'lerden nakit para çekmektir. Nakit para çektiğiniz andan itibaren borcunuza günlük faiz işlemeye başlar. Bu faiz sizi sıkıntıya düşürecek boyutlara ulaşabilir...


#Kredi kartı
#Faiz
#Alışveriş
8 yıl önce