|

Faizsiz Adabank

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “İslam Kalkınma Bankası, Adabank ile ilgileniyor. Satış olursa Adabank katılım bankası gibi çalışacak” dedi. Akben, “Faizsiz modelle çalışacak finansman şirketi iznini de yakında vereceğiz” diye konuştu.

Yeni Şafak
07:48 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 07:52 - 12/09/2017 Salı
Diğer
İslam Kalkınma Bankası, Adabank ile ilgileniyor.
İslam Kalkınma Bankası, Adabank ile ilgileniyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Adabank’ın satışa çıktığını hatırlatarak, “Alıcıları var, incelemeler yapılıyor. İslam Kalkınma Bankası’nın iştiraki bu banka ile ilgileniyor. İslam Kalkınma Bankası alırsa Adabank katılım bankası gibi çalışacak” diye konuştu.

Faizsiz modelle çalışacak finansman şirketi kuruluşu konusuna da dikkati çeken Akben, şunları kaydetti:

Faizler düşüyor
Milliyet'teki habere göre, Akben,
Kredi Garanti Fonu
(KGF) kredilerinin yavaşladığını belirterek, “Kullananlar azaldıkça ve diğer kredilerden para dönmeye başladıkça bankaların elinde para kalmaya başladı. Likiditeleri de arttıkça faizleri biraz aşağıya indirmeye başladılar. Yani şu anda faizlerde aşağı yönlü bir ivme var” dedi.
Türk Ticaret Bankası sırada
  • Akben, yeni banka lisansları ile ilgili olarak, Emlakbank’ın izninin verildiğini ve bankanın faaliyete başlamasının söz konusu olduğunu belirterek, Türk Ticaret Bankası’nın da tekrar ekonomiye kazandırılmasının söz konusu olduğunu, talep oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.
Zarar eden banka yok
  • Akben, sorunlu kredilerin yüzde 3.1 civarında bulunduğunu belirterek, “Bu oranlar şu anda makul gördüğümüz oranlar” dedi. Söz konusu oranın hem bireysel, hem de kurumsal tarafta ortalama bir rakam olduğunu vurgulayan Akben, bu oranın KOBİ tarafında yüzde 4.7, bireysel kredilerde yüzde 3.8, konut tarafında ise yüzde 1’in altında, yüzde 0.5 civarında olduğunu bildirdi.

Akben, bu oranların her bankada farklılık göstereceğini ifade ederek, bu olaya hem sektör, hem de banka bazında baktıklarını, her banka için alarm düzeyinin farklı olabileceğini söyledi. Akben, “Bizim şu anda zarar eden bankamız yok. Sektördeki öz kaynak karlılığı makul seviyede” ifadelerini kullandı.

#Mehmet Ali Akben
#Adabank
#İslam Kalkınma Bankası
7 yıl önce