|

Fener’in değeri yüzde 66 eridi

Tarihinin en kötü sezonunu Ali Koç ile yaşayan Fenerbahçe, sahadaki kötü performansının bir benzerini borsada yaşıyor. Koç’un başkan seçildiği Haziran’da 2 milyar 44 milyon lira olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün piyasa değeri yüzde 66 gerileyerek 700 milyon liraya düştü. Hisse değerinin üçte ikisinin erimesindeki en önemli unsur olarak olarak kötü yönetim gösteriliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 08:08 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ali Koç
Ali Koç

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün değeri, Ali Koç’un döneminin yüzde 66 oranında eridi. Fenerin Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerinin değeri beş ayda 21 liradan 7 liraya indi. Ali Koç göreve başladığı haziran ayının ilk haftasında 2 milyar lira olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün değeri baş ayda 700 milyon liraya kadar geriledi.

BORSADA DA KAYIPTA

Kulüp tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün sahadaki başarısızlığı kulübün borsadaki hisselerini de yansıdı. Sezon başından bu yana Spor Toto Süper Ligi’nde çıktığı 10 maçtan sadece 9 puan alabilen Fenerbahçe, şu anda 15’inci sırada bulunuyor. Yatırımcıların Fenerbahçe için beslediği umutlar, Ali Koç’un haziranın ilk haftasında başkan seçilmesinin ardından hızlı bir erime sürecine girdi.


KAN KAYBI BEŞ AYDIR SÜRÜYOR

4 Haziran günü 20 lira 44 kuruş olan Fenerbahçe’ni hisse değeri Temmuzun başında 15 liraya geriledi. Ağustos başında 12,5 liraya inen kulübün hisse değerindeki kan kaybı daha sonra aylarda artarak sürdü. Tarihler 3 Eylül’ü gösterdiğinde 11 liraya kadar gerileyen Fener hisselerinin değer kaybı, Ekim’de de sürdü. 8 Ekimde 9 liraya inen sarı lacivert kulübü hisseleri, 11 Ekim’de 8 liraya ve ardından da 7 liraya kadar geriledi.

Kulübün sermaye artışına gitmesi hisselerdeki kayıpları arttırsa da, Fenerbahçe Kulübü’nün piyasa değerinin beş ayda 2 milyar 44 milyon liradan 700 milyon liraya düşmesinde kötü yönetim ve takımın sahadaki kötü performansının en büyük etken olduğu belirtiliyor. Son olarak teknik direktörünün işine son vererek kötü gidişatı durdurmaya çalışan Fener’in hisselerindeki kayıpların artarak sürmesi bekleniyor.

EN ÇOK ERİYEN HİSSE FENERBAHÇE’NİN

Fener’in hisse değerlerindeki kayıp, borsada işlem gören diğer takımlarla kıyaslanmayacak derecede büyük. Haziran başında 1 lira 85 kuruş olan Galatasaray’ın borsada işlem gören hisselerinin değeri aradan geçen beş ayda 1 lira 24 kuruşa indi. Sarı Kırmızı kulübün hisse değerindeki kayıp yüzde 33’te kaldı. 2 lira 25 kuruştan 1 lira 71 kuruşa inen Beşiktaş’ın hisse değerindeki kayıp yüzde 24 oldu. Trabzonspor’un hisse değeri ise beş ay öncekiyle aynı. Dört büyüklerin diğer üyeleri olan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un hisselerindeki kayıp ölçülü olurken Fener, yatırımcıyı büyük zarara uğrattı.

#Fenerbahçe
#Ali Koç
#Borsa
5 yıl önce