|

Fiyatı bin 370 liraya çıktı

Bir yatırım menkul değerler firması, artan rekabet ortamında büyüyen pazardan pay kapabilmek ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla ilgi çekici bir pazarlama stratejisini hayata geçirdi. Firma hesap açtıran müşterilerine 16 yıl önce üretilen ve o dönemde milyonlarca satış rakamına ulaşan Nokia 3310 cep telefonunun ikinci elini hediye ediyor. Telefonun piyasada fiyatı bin 370 TL'ye kadar çıkıyor.

Yeni Şafak
11:24 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:43 - 6/04/2016 Çarşamba
AA

Sosyal medyanın ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi hedefleyen yatırım firması, rakiplerinden farklı bir kampanyayı hayata geçirdi. Türkiye'de 2012 yılında kurulan firma, hesap açtıran müşterilerine nostaljik pazarlama stratejisi kapsamında, 16 yıl önce üretilen ve o dönemde milyonlarca adet satan "Nokia3310" cep telefonunun ikinci elini veriyor.



İstanbul merkezli firmanın pazarlama yöneticisi Ümit Mustafa, enteresan ve şaşırtıcı bir kampanya ile müşterilerinin karşısına çıktıklarını belirterek, zamanında dünyanın en çok satılan telefonların birini bugün hediye ettiklerini söyledi.



Üretimi yıllar önce duran bu cep telefonunu ikinci el olarak temin edip, müşterilerine verdiklerini dile getiren Mustafa, şunları kaydetti:



"250 dolarlık yatırım yapan herkese istekleri doğrultusunda gönderiyoruz. İnsanlar, Nokia 3310'u günlük kullanılan bir telefondan çok, nostaljik bir koleksiyon parçası olarak düşünüyor. Üstelik şu an bizim kullandığımız bu telefonlardan çok daha güvenli ve sağlam olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle büyük yatırımcılar tarafından talep edildiği söylenen Nokia 3310, güvenliği ve sağlamlığı için kullanmak çok mantıklı. Hem stratejimiz hem de müşterilerimiz için farklı bir şeyler sunmalıydık. Özellikle 3310'ü seçmemizin sebebi var. Sosyal medyayı yakın bir şekilde takip eden bir ekip olarak bu aralar başta 90'lar olmak üzere nostaljiye özlem olduğunu gözlemledik. Bu gözlemin sonucunda da böyle bir kampanya çıktı."



Teknoloji çağında "Nokia 3310" kampanyasının nasıl sonuçlanacağını kendilerinin de merak ettiğini vurgulayan Mustafa, ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu söyledi.



Piyasada fiyatı bin 370 TL'ye kadar çıkıyor


Nokia 3310, aradan geçen 16 yıla rağmen ilk günkü kadar olmasa da halen ilgi görüyor.



İkinci el cep telefonu dükkanları ile internette alışveriş sitelerinde bu ürünün ikinci el fiyatı 25 ila bin 370 lira arasında değişiyor.



"Hiç kullanılmamış, orijinal kutusunda" olanlar ise 399 liradan satışa sunuluyor.





#Nokıa 3310
#cep telefonu
#hediye
#firma
8 yıl önce