|

'FSM'deki çalışmalar ay sonunda bitecek'

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki Serbest Geçiş Sistemi'ne ilişkin "Hedefimiz kasıma bırakmadan bu ayın sonunda bitirmek" dedi.

Yeni Şafak
10:21 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 15:58 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamada bulundu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamada bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor, son dönemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

3. Havalimanında son durum:
3. Havalimanı
ile komşu çalışmalar olması nedeniyle, olağanüstü çalışma var. 30 binin üzerinde çalışanımız var. 3 binin üzerinde makineler çalışıyor. Bugün itibarıyla yüzde 68'in üzerinde tamamlandı. İnşallah bunlar devam edecek. Amacımız 29 Ekim 2018'de açmak.
FSM'deki Serbest Geçiş Sistemi:
Çalışmayı 7 Kasım'da bitirmeyi öngörüyorduk. Arkadaşlarımla birlikte bir an önce bitirilmesi konusunda gece-gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz kasıma bırakmadan bu ayın sonunda bitirmek.

'Uçaktaki hava polisi 'emniyet mensubu' olacak. İçişleri Bakanlığımız da özellikle Sivil Havacılık Güvenlik Programı kapsamında gerekli çalışmayı yapıp, ona göre eğitimini almış, uçağı, uçaktaki işlemleri ve havacılık prosedürlerini bilenleri hava polisi olarak görevlendirecek.

Kanal İstanbul Projesi:
Kanalın etrafının düzenlenmesi, etrafındaki çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması, güzergahtaki kentsel dönüşüm, yapay adaların yapılması, her birinin özellikle finansman modeli biraz birbirinden farklı olacak. Dolayısıyla birçok finansman modelini aynı anda bu projede kullanır olacağız, onun çalışmasını yapıyoruz.
Türksat 5A ve 5B İhale süreçleri:

Mali ve yerli katkı anlamında Airbus en uygun teklifi verdi. Bundan sonra 6A'ya giden süreçte ülkemizin yerli ve milli uydusunu fırlatabilmesi yolunda da bizimle en iyi iş birliği yapmak adına Airbus teklifi verdi. Airbus'ı fiyatlarını müzakere etmek üzere görüşmeye davet ettik. Hedefimiz, bu ay fiyat müzakerelerini bitirmek, sözleşmeyi imzalamak ve hemen uyduların üretimine başlamak. 2020 yılında Türksat 5A'yı, 2021 yılında da Türksat 5B'yi uzaya göndermeyi hedefliyoruz.

#Ahmet Arslan
#Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
7 yıl önce