|

Gayrimenkulde ihale hareketliliği

Emlak Konut GYO’un düzenlediği ihalelerin ilk 3’ü yapıldı. Firmaların birbiryle yarıştığı ihalelerde fiyatlar da yukarı taşındı. Zeytinburnu Beştelsiz ihalesinde en yüksek teklif 350 milyon lira, Riva’da 1 milyar liraya çıktı. Şimdi gözler İzmir Alsancak için 12 ve 14 Haziran’da, yapılacak ihalelere çevrildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 02:57 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gayrimenkulde ihale hareketliliği
Gayrimenkulde ihale hareketliliği

Gayrimenkul sektöründe yaptığı birbirinden değişik satış ve pazarlama kampanyalarıyla piyalara moral olan Emlak Konut GYO, bugünlerde yine piyasaları canlandırdı. İlk ihale 6 Haziran’da Zeytinburnu için düzenlendi. İhaleye katılan müteahhitler, Zeytinburnu Beştelsiz bölgesinde 96 bin 968 metrekare büyüklükteki arsa için birbirleriyle yarıştı. İlk oturumda 8 teklif verildi. En yüksek teklif 350 milyon lira satış geliri üzerinden yüzde 25 ile Akdeniz inşaattan geldi. İhaleye Fuzul Yapı ile ortak teklif veren Suudi Arabistanlı Al Zamil ise ihalede yer alan tek yabancı yatırımcı oldu.

İlk ihalede fiyat
1 milyara ulaştı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Zeytinburnu arazisinde yer alan lojmanların taşınmasının bir yılı bulacağını söyledi. Kurum, “Lojmanların yerine gerçekten özel bir proje yapılacak. Zeytinburnu’nun en büyük parkı ve meydanı burada olacak. Bu lojmanların 102 dönümlük arsasını Mart 2015’te 400 milyon 5 bin lira bedelle TOKİ’den satın almıştık. Şu anda lojmanların taşınma işlemleri devam ediyor” bilgisini verdi. Projede turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları bulunacak.

Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki 1,1 milyon metrekarelik arsası için gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumunda en yüksek teklif, 1 milyar lira oldu. 1,1 milyon metrekarelik arsa için toplam dokuz firma ihaleye katıldi. En yüksek teklif, Dap Holding iştiraki Eltes İnşaat’tan dan 1 milyar lira olarak geldi. İhaleye katılan diğer firmalar, Dap Holding’in fiyatları ilk ihalede çok yukarı çektiğini belirtti. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise Riva’daki arsa için istekli olduklarının altını çizerek, "Dileriz ikinci oturumda da en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanırız” dedi.

15 Haziran önemli

Riva projesinde sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılık tesisleri gibi köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı birçok farklı konsept bir arada olacak şekilde planlanacak. Firmaların birbiryle yarıştığı ihalenin ikinci oturumu 15 Haziran’da yapılacak. İlk oturumu 9 Haziran’da yapılan Tuzla İçmeler ihalesine ise 9 firma teklif verdi. En yüksek teklif 25 milyon lira ile Sayar İnşaat’tan geldi. 10 bin 998 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek arazi ticari ünite, turizm ve konut imarlı.

Sırada İzmir var

Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje hayata geçirecek. 2 etap halinde ihaleye çıkılacak projenin ihalesi 12 Haziran’da yapılacak. Projenin diğer etabının ihalesi ise 14 Haziran’da gerçekleştirilecek. Toplamda 143 bin 366 metrekare büyüklüğünde iki etap üzerinden yapılacak bu proje; bölgenin sosyal, kültürel ve teknik altyapı ihtiyaçlarını da karşılayarak geliştiriliyor.

#Gayrimenkul
#İhale
#​Emlak Konut
7 yıl önce